3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
14-09 Door: eLiving

7x Eetkamerstoelen onder de 140 euro

Op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen, maar het liefst onder de 140 euro? Wij zochten de zeven leukste eetkamerstoelen uit. Bekijk zie hier!

 

Eetkamerstoelen in verschillende stijlen

Eetkamerstoelen zijn er in verschillende soorten, maten en stijlen. Ja, ook de eetkamerstoelen onder de 140 euro! Pak snel je moodboard erbij en bepaal welke stijl eetkamerstoelen jouw hart heeft gestolen. Ga je voor leuke velvet eetkamerstoelen, leren stoelen of van HPL? En ga je voor romantisch, industrieel of toch Scandinavisch? 
 

1. Eetkamerstoel Back to school


Dit leuke schoolstoeltje brengt je terug in de tijd. Back to school is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Voor welke kleur ga jij? 
 
 

2. Eetkamerstoel Scuola


Een ander leuk schoolstoeltje is eetkamerstoel Scuola. De combinatie van zwart staal en donker hout geeft de stoel een tijdloos design. 
 
 

3. Eetkamerstoel Wings



Deze trendy eetkamerstoel Wings kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Het frame is namelijk gemaakt van zwart staal met een speciale outdoor poedercoating. 
 
 


4. Eetkamerstoel Velvet


Het maakt niet uit wat jouw favoriete kleur is, want stoel Velvet is verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren! Wil je wat luxe en gezelligheid? Dan zit je met stoel Velvet helemaal goed! Het metalen frame in combinatie met het velvet zorgt voor een elegant geheel. Waar wacht je nog op?

5. Eetkamerstoel Forms


Forms is een fijne kuipstoel bekleed met PU-leder. Deze slanke stoeltjes zijn ideaal voor de kleinere eetkamers. Eetkamerstoel Forms is ook verkrijgbaar in het zwart. 
 
 

6. Eetkamerstoel Carlijn


Eetkamerstoel Carlijn heeft een tijdloos design. De combinatie van strak, stijlvol en comfort maken deze stoel tot een echte must-have. De stoel is voorzien van een fluwelen bekleding en heeft een antracietkleurig onderstel van metaal. Een mooi pareltje onder de 140 euro!
 
 



7. Eetkamerstoel Dani


Ben je op zoek naar een stoel met karakter? Dan zou stoel Dani misschien wel wat voor jou kunnen zijn. De stoel heeft een comfortabele kuip bekleed met een katoenen textuurstof en is voorzien van een zwart stalen onderstel. Elegant, maar toch stoer!


Het aantal stoelen om een eettafel

Naast je budget zijn er ook andere dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van nieuwe eetkamerstoelen. De grootte van je eettafel speelt namelijk ook een grote rol. Gemiddeld heb je ongeveer 60 centimeter ruimte per persoon nodig en daarbij moet je ook rekening houden met de plaats van de tafelpoten. Heb je een bijvoorbeeld een eettafel waarvan de tafelpoten aan beide kanten 15 centimeter naar binnen zijn geplaatst en zijn ze ongeveer 5 cm dik? Dan heb je voor twee eetkamerstoelen aan beide zijde minimaal een eetkamertafel van (15+15+10+60+60 cm) 160 cm nodig. Meer over welke afmetingen een eettafel moet hebben lees je hier

Eetkamerstoelen en armstoelen

Houd ook rekening met het soort stoel. Armstoelen hebben over het algemeen meer ruimte nodig dan kuipstoeltjes. Heb je bijvoorbeeld plaats voor een eettafel van 140 centimeter? Kies dan voor kuipstoeltjes zonder armleuning. Afhankelijk van de stand van de tafelpoten passen deze stoeltjes hier wel makkelijk aan! Je leest hier meer over in 'Eettafel kopen? Dit is waar je op moet letten'.