3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
02-03 Door: eLIVING

Nieuwe collectie Urban Cotton wandkleden

Ontdek hier de nieuwe Urban Cotton wandkleden collectie!

 

Urban Cotton wandkleden

Urban Cotton is hét Nederlandse merk op het gebied van wandkleden. De wandkleden zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en worden samen met lokale creatievelingen ontworpen.  De kunstwerken op de wandkleden hebben allemaal een eigen verhaal gecreëerd door de verschillende kunstenaars. Zo weet je zeker dat je iets unieks in huis haalt!

Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je wand is. De Urban Cotton wandkleden zijn namelijk verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen. Zo vind je altijd wel een plekje voor een van de unieke ontwerpen! Benieuwd hoe je de wandkleden kunt ophangen? Dat lees je in ‘Zo hang je een Urban Cotton wandkleed op’. 

 

Nieuwe collectie wandkleden

Urban Cotton heeft ook dit jaar weer een nieuwe collectie wandkleden uitgebracht! De nieuwe collectie zit weer vol spannende, unieke en verfrissende ontwerpen. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder! 
 

 

Urban Cotton wandkleed Serendipity

Urban Cotton wandkleed Serendipity is ontworpen door Ioana Todor en is geïnspireerd op een meditatiesessie die de kunstenaar zelf heeft meegemaakt. Het abstracte werk staat voor het vinden van aangename dingen waar men niet naar op zoek was. Centraal staat het openstellen van jezelf voor de mogelijkheden van inspiratie, intuïtie en begeleiding en om zo uiteindelijk vrede te voelen. 


 

Urban Cotton wandkleed Forest Flowers

Wandkleed Forest Flowers van Urban Cotton is een nieuwe versie van de 'Red Flower Bouquet'. Het is een ode aan de schoonheid en delicatesse van de natuur.

 

 

Urban Cotton wandkleed Lyceum

Het gebouw op wandkleed Lyceum is gebouwd rond 1875 en was oorspronkelijk een meisjesschool. Later werd dit gebouw als verpleegschool gebruikt en daarna als drinkwaterbedrijf. De centrale hal is indrukwekkend, maar tegelijkertijd ook in verval. Het glazen dak geeft de hal nog meer status en zorgt voor een mooi lichtinval. Water drupt overal in het gebouw, mos groeit langs de wanden en ook groeien er bomen binnen. Momenteel wordt het pand gerenoveerd.  

 

Urban Cotton wandkleed Blue Denim

Wandkleed Blue Denim is het zusje van ‘Black Denim’. Het Urban Cotton wandkleed heeft een robuust, verweerd ontwerp en past net zoals je favoriete spijkerbroek perfect in je interieur. Het bloemendessin zorgt voor een mooi contrast in combinatie met de stoere spijkerbroek uitstraling.

 

Urban Cotton wandkleed The Face 

Het ontwerp van wandkleed The Face is sterk, simpel en speels. Het ontwerpproces was erg intuïtief en onthult de fascinatie voor gezichten en maskers uit verschillende festiviteiten en culturen. De verhalen erachter zijn niet altijd even makkelijk om uit te leggen, hierdoor heeft het wandkleed een sterke aantrekkingskracht.  

Urban Cotton wandkleed Black Denim

Urban Cotton wandkleed Black Denim is het broertje van ‘Blue Denim’. Het wandkleed heeft een robuust, verweerd ontwerp. Het past net zoals je favoriete spijkerbroek perfect in je interieur. Het bloemendessin brengt de extra flair met zich mee. 

 

 

Urban Cotton wandkleed East

Het ontwerp van wandkleed East weerspiegelt de opkomende zon in het oosten in het glinsterende water. De diepe, warme kleuren geven je een moment van rust en reflectie. 
  

 

Urban Cotton wandkleed Eagle Ray

Wandkleed Eagle Ray dankt zijn schoonheid aan de eenvoudige, maar authentieke vorm. In de zee leven dieren die direct herkenbaar zijn aan de abstract vorm van hun lichaam. De achtergrond van dit wandkleed geeft de illusie van water. 
 

 

Urban Coton wandkleed Lion

Wandkleed Lion is geïnspireerd op de Afrikaanse mannetjesleeuw. Het is een krachtig dier dat vaak terecht  ‘de koning van de jungle’ wordt genoemd. De kunstenaar heeft dit gebruikt voor het ontwerp. Een leeuw die trots, sterk en vorstelijk is.
 

 

Urban Cotton wandkleed Back in the days II

Urban Cotton wandkleed Back in the Days II is ontworpen door Don Drawings. Hij heeft kleuren gebruikt die herinneringen oproepen uit zijn jeugd.

 

Urban Cotton wandkleed North

Amsterdam Noord is de creatieve hotspot van Amsterdam waar alles mogelijk is. Amsterdam Noord ligt aan het water en om dit deel van de stad te bereiken moet je een veerboot nemen. Het ontwerp op wandkleed North is geïnspireerd op de kleine kalmerende golven van het water die sprankelen in de zon. Het ontwerp is niet perfect, maar juist de kleine imperfecties zijn het resultaat van een verf-en stempeltechniek die gebruikt is om het ontwerp te maken.