3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
16-03 Door: eLIVING

Welk M line matras past bij mij?

Is het hoogste tijd voor een nieuw M line matras? Een die een perfecte ondersteuning, ventilatie en drukverdeling heeft? En waar je het maximale uit de nacht kunt halen? Maar heb je geen idee welk matras nu bij jouw situatie past? Wij helpen je daar graag bij.   

 

Een M line matras kopen

Een nieuw M line matras kopen kan erg lastig zijn en het is natuurlijk ook een uitgaven die je niet elke dag doet. Wij snappen als geen ander dat je hier wel wat hulp bij kan gebruiken. Er is namelijk niet één matras die bij elke type slaper past. Denk maar eens aan je eigen slaaphouding. Slaap je vaak op je zij, rug of misschien wel buik? En heb je het vaak heet of juist koud in bed? Allemaal vragen waar iedereen weer anders op kan antwoorden. M line heeft daarom verschillende soorten matrassen ontwikkeld die bij verschillende type slapers past. 

Verschillende M line matrassen

De matrassen van M line hebben wel wat dingen met elkaar gemeen. Zo zijn deze matrassen allemaal voorzien van een goede ondersteuning, ventilatie en drukverdeling. En dat is precies wat je nodig hebt voor een goede nachtrust. De mate hiervan is wel weer anders voor elk matras.

Afhankelijk van je bouw, lighouding en slaappatroon heb je namelijk meer of minder ondersteuning nodig. En kijk je naar de ventilatie van een M line matras? Dan zie je dat elk matras voorzien is van opencellig schuim. Dit schuim laat lucht, vocht en warmte makkelijk door. Dit is een belangrijke eigenschap voor een matras, want je verliest gemiddeld tot een halve liter vocht als je slaapt. Dit moet natuurlijk allemaal afgevoerd worden om goed te kunnen slapen. Elk M line matras heeft dus een goede ventilatie, maar transpireer je ’s nachts erg veel? Kies dan voor een van de M line matrassen die voorzien zijn van extra lagen voor een nog betere ventilatie. Als derde komen we aan bij de drukverdeling van een M line matras. De drukverdeling is het verdelen van de zwaartepunten van je lichaam over een breder oppervlak van je lichaam. Normaal als je in bed gaat liggen, dan drukken de zwaartepunten van je lichaam op enkele plekken in het matras. Maar hoe beter de drukverdeling verspreid wordt over je lichaam, hoe comfortabeler je ligt. Elk M line matras heeft een goede basis om deze drukverdeling optimaal te verspreiden.  

Voor elke type slaper een M line matras

Wat voor matras het beste bij je past is dus afhankelijk van het type slaper dat je bent, maar ook andere factoren spelen een rol. Eerder schreven we al waar je op moet letten bij het kopen van een matras. Hier kon je lezen dat factoren zoals, je lichaamslengte, lichaamsgewicht, lichaamsbouw en slaaphouding bepalen welk matras het beste bij jou past. Gelukkig hoef je niet alleen op zoek te gaan naar een nieuw M line matras. Onze specialisten in onze winkel in Utrecht helpen je namelijk bij het ontdekken welk M line matras het beste bij je past. Zij weten alles van de verschillende ondersteuningen, ventilaties en drukverdelingen. 

M line motion matrassen

 
De collectie M line matrassen bestaat onder andere uit de Cool Motion collectie en Slow Motion collectie. Het verschil tussen deze twee matrassen is de tijk. De Cool Motion zorgt voor een betere klimaatregulering en de Slow Motion is gemaakt uit milieuvriendelijk materiaal. Daarnaast kun je de diverse matrassen van M line onderverdelen in vier soorten, waarvan elke soort in een soft (zachte) variant en in een firm (harde) variant komt. 

 

Motion 1 en 2

De Motion matrassen 1 en 2 beschikken onder andere over een toplaag met opencellig visco schuim. Dit maakt het bewegen tijdens het slapen erg gemakkelijk. De technische opbouw van deze twee matrassen lijken op elkaar en verschillen alleen in toplaag van elkaar. De Motion 1 is voorzien van een zachte toplaag en de Motion 2 over een harde toplaag. De hoogte van deze twee matrassen is 18 cm.

 

Motion 3 en 4


De Motion matrassen 3 en 4 hebben een unieke insnijdingen, geprofileerd HR-schuim, Body Adapt en Clima Support. Het verschil tussen Motion 3 en 4 is weer de toplaag. Motion 3 heeft een zachte toplaag en Motion 4 een harde toplaag. De matrassen Motion 3 en 4 hebben een hoogte van 22 cm.

 

Motion 5 en 6


Op zoek naar een luxere versie van de Motion 3 en 4 matrassen? Dan kom je uit bij de Motion 5 en 6. Deze matrassen zijn namelijk aangevuld met een innovatieve 7-zone pocketvering. In combinatie met een laag van HR-schuim kun je gemakkelijk draaien. De hoogte van de Motion 5 en 6 is 26 cm.

 

Motion 7 en 8


Wil je nog een stapje luxer? Dan kun je de Motion 7 of 8 overwegen. Deze twee matrassen zijn voorzien van de modernste technieken op het gebied van slapen. Net als de Motion 5 en 6 zijn deze matrassen aangevuld met een innovatieve 7-zone pocketvering, maar daar blijft het niet bij. De Motion 7 en 8 matrassen hebben zijn namelijk ook voorzien van Body Adapt, Clima Support, Dynamic Support én Air Release. Voor meer informatie over deze specificaties kun je bij onze specialisten terecht. Net als bij de andere Motion matrassen geldt ook hier dat Motion 7 is voorzien van een zachte toplaag en Motion 8 van een harde toplaag. Beide matrassen zijn 26 cm hoog.