3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 20:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
04-08 Door: eLIVING

Welke kleur past bij groen?

Welke kleur past bij groen? Het is een vraag die vaak gesteld wordt en dat is ook niet gek. Groen is een populaire kleur en wordt vaak geassocieerd met natuur en de rust die daar bij komt. Ben je ook dol op de kleur groen? Go green en wacht niet langer, want de kleur groen kun je makkelijk combineren met verschillende kleuren! Welke dat zijn, dat lees je hier. 

 

De kleur groen

Er bestaat natuurlijk niet maar één kleur groen. De kleur groen kan variëren van appeltjesgroen tot olijfgroen en van mintgroen tot smaragdgroen en alles daar tussenin. Sommige kleurtinten combineren dan ook net iets beter bij bijvoorbeeld mintgroen dan bij smaragdgroen. Toch kun je over het algemeen de verschillende groentinten met dezelfde kleuren combineren.  Meer groen in je interieur kun je op verschillende manieren toevoegen. Een paar mooie planten, maar ook woonaccessoires, meubels of een groene muur. Wij hebben de meest populaire combinaties met verschillende kleuren groen op een rijtje gezet. 
 

Groen combineren met cognac


Het maakt eigenlijk niet veel uit welke kleur groen je gebruikt, want cognac of bruin kleurt bij vrijwel elke kleur groen! Hou je het subtiel met elegante groene sierkussens of ga je voor een lik verf en maak je de hele muur groen? 


  

Groen combineren met wit

Vind je één kleur meer dan genoeg in je interieur? Dan is de combinatie van die kleur met wit de perfecte oplossing. Want zeg nu zelf, wat staat er niet mooi bij wit?



Groen combineren met blauw


De volgende voorbeelden zijn gedurfd, dat moeten we toegeven! Maar de kleur blauw in huis kun je natuurlijk ook subtiel toepassen in plaats van met een bank of muur. 





Groen combineren met lichtgrijs

Neutrale kleuren, zoals lichtgrijs combineren ook erg goed met groen. Het zorgt voor rust en eenvoud!



Groen combineren met geel

Nog een mooie combinatie met groen is geel. Groen wordt gezien als een koele kleur en geel als een warme kleur. Combineer je deze twee kleuren dan is jouw kamer perfect in balans!



Groen combineren met roze

Misschien dat niet iedereen hier blij van wordt, maar groen combineert ook perfect met roze! Hoewel roze een opvallende kleur is, zorgt het wel voor een mooi contrast met groen!



Groen combineren met zwart

In veel interieurstijlen komt de kleur zwart terug. Zijn het niet de metalen onderstellen van de eetkamerstoelen, dan wel een mooie kast of salontafel. Niet zo gek, want zwart combineert met elke kleur!



Groen combineren met groen

Naast alle andere vrolijke kleuren kun je groen natuurlijk ook combineren met andere groen tinten!