3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
26-07 Door: eLiving

Zo doe je dat: een pannenkoekenplant stekken

De pannenkoekenplant is een echte aanwinst voor je interieur. Deze vrolijke plant is niet alleen makkelijk om te verzorgen, maar ook nog eenvoudig te stekken. Hoe je dat doet, dat lees je hier.

 

De pannenkoekenplant

De Pilea Peperomioides, beter bekend als de pannenkoekenplant, is een vrolijke verschijning en is weer helemaal terug van weggeweest. De bladeren van deze plant hebben een diep groene kleur en lijken op groene pannenkoeken. Dit maakt deze populaire plant ook zo leuk! Houd jij ook zo van planten, maar heb je niet zulke groene vingers? Geen nood, want voor de pannenkoekenplant heb je geen groene vingers nodig.


 

Verzorging van de pannenkoekenplant

De verzorging van een pannenkoekenplant is heel eenvoudig. Zet jouw pannenkoekenplant op een fijn plekje in huis neer waar hij voldoende daglicht heeft, want daar houdt deze plant van. Geef de pannenkoekenplant vervolgens elke week een scheut water en natuurlijk wat vaker als je merkt dat de grond te droog is. Maar let op, geef de plant niet teveel water.

Met voldoende daglicht, water én liefde kom je dus al een heel eind. En als je dit allemaal geeft, dan word je binnen de kortste keren misschien wel beloond met één, twee of misschien wel drie nakomelingen.

 

Het stekken van een pannenkoekenplant

Staat jouw pannenkoekenplant ook te pronken voor het raam? En zie je al verschillende kleine plantjes uit de grond schieten? Dan kun je een hele pannenkoekenplanten familie beginnen! Moeilijk is het niet, want je hoeft alleen deze mini plantjes te stekken.Je kunt met stekken beginnen als het mini plantje een beetje gegroeid is tot een lengte van ongeveer 3 à 4 centimeter en een aantal bladeren heeft. Graaf dan het mini plantje een beetje uit en knip of snijd het steeltje vervolgens voorzichtig af. Doe dit zo dicht mogelijk bij de moederplant.

Een pannenkoekenplant kan twee soorten stekjes krijgen. Het stekje zit of met een lange stengel aan de plant vast of het stekje zit aan de moederstam vast. De eerste soort heeft vaak wel wortels, maar de tweede soort niet. 

Als jouw mini pannenkoekenplant al wortels heeft, dan kun je hem in een nieuw potje met potgrond zetten. Heeft hij nog geen wortels? Zet het pannenkoekenplantje dan in een glas of flesje met voldoende water. De wortels krijgen zo de kans om te groeien. Laat de wortels 1 à 2 weken groeien en je kunt ook dit pannenkoekenplantje in een potje met grond zetten. Zo creëer je in een mum van tijd jouw eigen pannenkoekenplant familie!Nog op zoek naar een leuke pot of glazen fles om jouw pannenkoekenplant in groot te brengen? Kijk dan eens hier