3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
13-02 Door: eLIVING

Barkrukken voor aan een kookeiland

Een kookeiland met plek voor een paar barkrukken is ontzettend populair. Ontbijten, lunchen, dineren en zelfs borrelen kan dan op hoogte. En tijdens het koken kan iemand de kok gezelschap houden. Klinkt perfect, toch? Maar welke barkrukken zijn nu geschikt voor aan een kookeiland? 

 

Hoe hoog moet een barkruk bij een kookeiland zijn?

Barkrukken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en niet elke hoogte combineert goed met een kookeiland. Welke barkruk geschikt is voor aan een kookeiland is afhankelijk van de hoogte van het kookeiland en de dikte van het keukenblad. Een zithoogte van +/- 65 cm wordt aangehouden voor een barkruk aan een kookeiland. Dit is vaak een goede zithoogte voor een barkruk aan een kookeiland, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

Wil je zeker weten welke zithoogte jouw barkruk moet hebben? Meet dan de hoogte van jouw kookeiland op en haal hier 27 tot 30 cm vanaf. Deze 27 tot 30 cm is de beenruimte die je nodig hebt als je op een barkruk zit. Dit wordt gemeten vanaf de bovenkant van het blad tot de bovenkant van de zitting van de barkruk. Zit je aan een kookeiland met een dik keukenblad, dan houdt je natuurlijk minder ruimte voor je benen over. Een kookeiland van 95 cm hoog combineert goed met een barkruk met een zithoogte tussen de 65 en 68 cm  (95 cm – 30 cm = 65 cm en 95 cm – 27 cm = 68 cm). 

  

 

Hoeveel barkrukken kunnen er naast elkaar?

Wil je graag twee, drie of misschien wel vier barkrukken aan een kookeiland plaatsen? Dan is het handig om na te gaan hoeveel barkrukken je daadwerkelijk kwijt kunt aan jouw kookeiland. Reken met minimaal 60 cm per barkruk om comfortabel aan een kookeiland te zitten. Met een breedte van 140 cm kun je dus twee barkrukken kwijt en kun je royaal zitten. Dit is hetzelfde voor eetkamerstoelen aan een eettafel. Meer hierover lees je in 'welke afmeting moet mijn eettafel hebben'.