3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
25-02 Door: eLIVING

Witte salontafels als sfeermaker in een woonkamer

Door zijn veelzijdigheid en lichte uitstraling is een witte salontafel een echte sfeermaker voor in de woonkamer. Niet voor niets zien we de witte salontafel veel woonkamers transformeren tot een ruimte vol stijl. Maar, een witte salontafel heeft nog meer voordelen dan zijn charmante uiterlijk.

 

Een witte salontafel in de woonkamer

Met een witte salontafel zorg je voor een verfijning in je woonkamer. Met zijn heldere en frisse uitstraling is deze salontafel een echte sfeermaker in huis. Of je nu kiest voor een marmeren witte salontafel, een witte salontafel met een HPL blad of een houten witte salontafel. De witte salontafel past moeiteloos in elk interieur en is daardoor een tijdloos en functioneel meubelstuk. 

 

Een ruimtelijke uitstraling

Er is een belangrijke eigenschap van een witte salontafel of eigenlijk van lichte meubels in het algemeen. Witte en lichte meubels creëren namelijk een gevoel van licht en ruimte in de woonkamer. Dit komt doordat deze heldere kleur het natuurlijke licht in een kamer weerkaatst en hierdoor lijkt de kamer groter en luchtiger. Een witte salontafel is daarom perfect voor in kleinere ruimtes, omdat deze visueel minder ruimte in nemen dan donkere salontafels. Meer tips hoe je een kleine woonkamer groter laat lijken lees je hier.

 

 

Een witte salontafel combineren

Heb je het over wit, dan heb je het over de meest neutrale tint die je maar kunt bedenken. Wit combineert moeiteloos met elk kleurenpalet. Hierdoor kun je een witte salontafel erg makkelijk combineren met elke interieurstijl. Of dit nu een interieur is vol met vrolijke en felle kleuren of een interieur met prachtige beige tinten

Met wit kun je alle kanten op, maar om de perfecte combinatie te maken is het soort materiaal ook van belang. Wil je bijvoorbeeld een witte salontafel combineren met andere salontafels of bijzettafels? Vergeet dan niet om met het soort materiaal rekening te houden. Een witte marmeren salontafel combineert erg mooi bij andere natuurlijke materialen die warmte uitstraling. Denk hierbij aan hout, maar ook een aaibare poef zorgt voor een bijzonder combinatie met een witte marmeren salontafel. Kies je voor een witte houten salontafel? Kijk dan eens naar een wit kunststof tafeltje, zoals van het Italiaanse merk Kartell, of naar een witte salontafel van natuursteen.

Decoratie voor een witte salontafel 

Hoe kun je een witte salontafel decoreren? Een salontafel staat vaak op een centrale plek in huis, dus ook de decoratie mag gezien worden. Decoreer een witte salontafel met accessoires in verschillende hoogtes en met verschillende vormen. Op deze manier creëer je een speels en alles behalve saai effect. Deze accessoires kun je op een dienblad zetten voor wat ordelijkheid. En tot slot kun je bepaalde kleuren of een bepaald thema kiezen om een witte salontafel te decoreren. Dit zorgt voor extra samenhang op je salontafel