3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
21-06 Door: eLiving

15x Industriële lampen

Eerder gaven wij je al 5 tips voor een industriële uitstraling in je woonkamer. Het gebruik van industriële lampen was daar één van, maar wat zijn nu industriële lampen en waar zet of hang je deze lampen nu het beste neer?

 

Een industrieel interieur

Een industrieel interieur staat bekent om een stoere, ruwe uitstraling en is vaak afgeleid van een loods of fabriek. Toch is een industrieel interieur niet kil en ongezellig. Juist door het combineren van verschillende materialen en de juiste items voelt een industrieel interieur ook sfeervol en gezellig aan.

In een industrieel interieur komt een cognac leren bank bijvoorbeeld goed tot zijn recht.Dit geeft een woonkamer niet alleen een stoere uitstraling, maar ook warmte. Dit komt door de fijne combinatie van leer en de warme cognac kleur. Ook warme natuurlijke materialen, zoals hout vind je vaak terug in een industrieel interieur. In tegenstelling tot in een modern interieur zijn de houten meubels in een industrieel interieur juist vaak ruw en robuust. En dit geeft weer de stoere industriële uitstraling, zoals eettafel Guild, eettafel Craft of eettafel Crude.

 

Wat zijn industriële lampen?

Lampen in een industrieel interieur zijn vaak gemaakt van metaal of staal. Maar je ziet ook metalen lampen met een leren of houten detail. Ondanks het gebruik van metaal of staal hebben deze industriële lampen toch een sfeervolle en warme uitstraling. Vaak zijn lampen van zichzelf natuurlijk al erg sfeervol, maar met het gebruik van de juiste lichtbron weet je zeker dat het niet mis kan gaan. Gebruik bijvoorbeeld een lichtbron met een gouden finish en een speels filament, zoals de lichtbronnen van Calex. Stoer en sfeervol tegelijkertijd!
Vloerlamp Theatre  Vloerlamp Hurricane Vloerlamp Spotlight 
     
Hanglamp 5L Rechthoek  Hanglamp Industrial Tube 6L  Hanglamp Raw 
     
Hanglamp Marlon Wandlamp Brody   Vloerlamp Vox
 
 
 
Hanglamp Dek 40  Hanglamp Prime L   Vloerlamp Archer
   
Tafellamp Ritual  Hanglamp 2L Industrie   Vloerlamp Concrete Up


Een verlichtingsplan maken

Weet je helemaal welke soort lampen je mooi vindt, maar heb je nog geen idee hoeveel lampen je nodig hebt, welke lampen je waar moet neerzetten of moet ophangen en hoe je de juiste sfeer creëert? Maak dan een verlichtingsplan. Hoe je dat doet? Dat lees je in "In 7 stappen een verlichtingsplan voor jouw woning".