3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
22-12 Door: eLIVING

De mooiste salontafels voor elke woonkamer

Deze compacte sfeermakers zijn onmisbaar in een interieur. Met een salontafel creëer je niet alleen een praktisch plekje voor hapjes, drankjes of een paar mooie kandelaren, maar ook een fijne sfeer in de woonkamer. Wil je een nieuwe salontafel kopen? Wij hebben de mooiste salontafels voor in elke woonkamer op een rijtje gezet. 

 

De vorm van een salontafel

Een salontafel is het middelpunt van de woonkamer. Hierdoor kan de vorm een belangrijke overweging zijn bij het kiezen van een nieuwe salontafel. De vorm beïnvloed de ruimte en hoe de salontafel in de woonkamer past. De meest voorkomende vormen zijn de rechthoekige, ronde en organische gevormde salontafels. 

De rechte lijnen van een rechthoekige salontafel passen bij veel banken en zorgen voor voldoende plek voor je hapjes en drankjes. Deze vorm werkt goed in zowel grote als kleine ruimtes en kan een gevoel van symmetrie toevoegen aan de woonkamer. Kies je voor een ronde of organische salontafel? Dan doorbreken de ronde vormen juist de strakke lijnen van de woonkamer. Deze salontafels hebben geen scherpe hoeken en dat zorgt ervoor dat een ronde of organische vorm erg geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het geeft de woonkamer een speelse en vriendelijke uitstraling. 

Studio HENK organische salontafel 

Deze Studio HENK salontafel met organische vormen zorgt voor een unieke uitstraling in elke woonkamer. Deze salontafel heeft een vriendelijke en speels uitstraling en is gemaakt van eikenhout. Wil je een bijpassende eettafel? Kijk dan ook eens naar de Studio HENK eettafel in dezelfde vorm.

DutchBone rechthoekige salontafel 

Met deze rechthoekige salontafel van DutchBone haal je een bijzondere tafel in huis. Het tafelblad is namelijk voorzien van een prachtig visgraatpatroon en zorgt voor een warme sfeer in huis.

Studio HENK ronde salontafel

Ronde salontafels zijn nog altijd populair en dat is niet voor niets. Deze vorm kun je makkelijk combineren met ronde bijzettafels voor nog meer plek voor je lekkerste hapjes en drankjes. De ronde Studio HENK tafeltjes zijn verkrijgbaar met verschillende diameters, kleuren en met verschillende onderstellen. Keuze genoeg als je het aan ons vraagt! 

Home Label ronde salontafel 

Aan ronde salontafels is geen gebrek. Deze vriendelijke vormen komen in vrijwel elk interieur tot hun recht. De Home Label ronde salontafels hebben een moderne uitstraling en zijn voorzien van een speels patroon. 

Kartell ronde salontafel

Wist je dat Kartell de meest prachtige transparante meubels maakt? Transparante salontafels kun je bovendien gemakkelijk combineren met andere materialen. Geen moeilijke keuzes meer over welke houtsoort nu het beste bij jouw vloer past! Deze transparante ronde salontafels van Kartell zorgen voor een lichte en luchtige uitstraling, omdat het licht niet geblokkeerd wordt. En dat is precies waarom transparant in je interieur werkt

Home Label organische salontafel

Wil je een salontafel in de woonkamer die de show steelt? Dan zit je met deze organische salontafel van onze Home Label helemaal goed. De salontafel is verkrijgbaar in twee afmetingen, waarvan elk met een andere hoogte. Hierdoor passen ze perfect bij elkaar en kun je de twee salontafels over deels over elkaar schuiven. Een echt kunstwerkje voor in de woonkamer.BePureHome ronde salontafels

De populaire ronde bijzettafels van BePureHome kunnen ook perfect als salontafel dienen. Combineer de verschillende maten met elkaar en je hebt een mooi groot oppervlakte voor je hapjes en drankjes. Sinds kort zijn de populaire tafeltjes niet alleen verkrijgbaar in antiek goud, maar ook in naturel! 


 
De salontafel van je dromen nog niet gevonden? Bekijk hier nog meer salontafels voor in elke woonkamer.