3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
15-03 Door: eLiving

Een kleine woonkamer? Zo benut je elke centimeter!

Het is eindelijk zover: je stapt je nieuwe huur- of koophuis binnen. Maar dan lijkt de woonkamer opeens niet meer zo groot als dat je in gedachte had. Met de juiste tips kan ook jij elke centimeter van jouw ‘kleine’ woonkamer benutten! 

 

#1 Grote meubels 

Je zult misschien denken dat je in een kleine woonkamer geen grote meubels moet neerzetten. Gelukkig is dit niet het geval. Juist één groot meubelstuk zorgt voor een optisch grotere kamer. Een hoekbank is hier bijvoorbeeld perfect voor. Als je dan ook nog een hoekbank op pootjes koopt, dan zit je helemaal goed. Dit geeft lucht, waardoor je woonkamer een stuk ruimer overkomt. Bovendien benut je zo elke centimeter en creëer je meer zitplekken. 


 

#2 Multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn erg handig in een kleine woonkamer. Krijg je vaak logees over de vloer en is de woonkamer de enige ruimte waar je ze kwijt kunt? Denk dan eens aan een slaapbank. Overdag een bank en ’s avonds een bed. Multifunctioneler wordt het niet! Als je eettafel  ook een plekje in je woonkamer krijgt, kijk dan eens naar een uitschuiftafel. Zuiver uitschuiftafel Glimps is hier een voorbeeld van. Ideaal om tijdelijk meer plek aan tafel te creëren. 

#3 De hoogte in met opbergkasten

Hoe kleiner de ruimte, hoe eerder het rommelig lijkt. Zorg daarom voor genoeg opbergruimte. Niet teveel natuurlijk, want dan staat je kleine woonkamer meteen vol. Kies voor hoge en smalle opbergkasten. Ook dit laat je woonkamer optisch groter lijken en zo benut je weer de beschikbare ruimte. 

 

#4 Lichte kleuren

Gebruik in een kleine woonkamer lichte kleuren, zoals wit, grijs of beige. Dit zorgt ervoor dat de woonkamer optisch groter lijkt. Je kunt je woonkamer opvrolijken met leuke gekleurde woonaccessoires. En als je weer een andere kleur wilt, dan zijn de woonaccessoires gemakkelijk aan te passen! Een win-win situatie dus.    

#5 Verlichting

Verlichting is erg belangrijk in een woonkamer. Het kan je woonkamer enorm veel sfeer geven. En gebruik je verlichting op de juiste plekken? Dan lijkt je woonkamer optisch groter! Heb je geen idee waar je moet beginnen bij het kopen van verlichting? Maak dan een verlichtingsplan. Hoe? Dat lees je hier.

 

#6 Reflecterende spiegels

Ook een spiegel laat je woonkamer een stuk groter lijken. Dit kom doordat een spiegel het daglicht weerkaats en het de ruimte weerspiegelt. Een kleine aanpassing, maar een groots effect. Weet jij al waar je een spiegel gaat ophangen? 

 

Interieuradvies

Wil je deze tips graag toepassen, maar heb je nog hulp nodig bij het uitzoeken van je meubels? Plan dan een interieuradvies in!