3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
07-02 Door: eLIVING

Een werkplek in de woonkamer

Wil je comfortabel kunnen werken in de woonkamer? Dan is een bureau in de woonkamer de perfecte oplossing. Ook als je maar beperkte ruimte hebt! Met een beetje creativiteit en een slim ontwerp kun je in een handomdraai een compacte werkplek in je woonkamer creëren. 

 

Een werkplek in de woonkamer

De woonkamer is vaak de ruimte waar je de meeste tijd doorbrengt. Niet zo gek dus dat deze ruimte het meest vertrouwd en ook fijn aanvoelt. Een bureau in de woonkamer kan daarom een slimme en praktische oplossing zijn. Misschien omdat het de fijnste plek in huis is of simpelweg omdat een aparte werkkamer geen optie is. Met een compact bureau kun je gemakkelijk een werkplek in de woonkamer creëren, zonder dat de halve woonkamer een werkplek wordt of dat je concessies moet doen aan de stijl of functionaliteit van de kamer. 

 

Een werkplek in de eetkamer

Naast de woonkamer staat ook de eetkamer bij veel mensen op nummer één van fijnste plekken in huis. Gezellig samen eten, natafelen of spelletjes doen. Het creëren van een werkplek aan de eettafel kan een optie zijn. Een klein nadeel is echter dat de eettafel zoveel gebruikt wordt, dat het lastig is om hier een werkplek van te maken zonder dat deze in de weg zit. Gelukkig is daar de woonkamer die openstaat voor een compacte werkplek.   

 

Kies de juiste meubels voor een werkplek

Begin met een compact bureau dat past bij de ruimte en stijl van de woonkamer. Ga bijvoorbeeld voor een slank ontwerp met opbergruimte. Of kies voor een bureau waarbij je alle werkspullen kunt verbergen met één beweging, zoals Zuiver bureau Barbier
Aan een bureau wil je natuurlijk ook een comfortabele en stijlvolle stoel. Dit kan een bureaustoel zijn, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere comfortabele stoel kiezen. Deze stoel kun je dan gebruiken voor aan de eettafel of als extra stoel in de zithoek. Op deze manier houd je meer loopruimte over als je geen gebruik maakt van de werkplek. 

Bij een compacte werkplek kan het nog wel eens aan opbergruimte ontbreken. Als je de wand gebruikt, dan is dit probleem ook opgelost. Hang bijvoorbeeld een paar wandplanken, een wandkastje of een memobord boven het bureau! Een ander oplossing is om een mooie mand als opberger te gebruiken. 

Ook verlichting is erg praktisch tijdens het werken. Niemand werkt fijn in het donker. Een bureaulamp of tafellamp vraagt wat plek op het bureau, maar kies je een vloerlamp voor naast het bureau of misschien wel een wandlamp? Dan heb je net wat meer werkruimte. De keuze is aan jou.


 

Waar moet je op letten bij het creëren van een werkplek in de woonkamer 

Met een bureau, (bureau)stoel en verlichting kom je natuurlijk al een heel eind. Daarnaast is het ook erg gemakkelijk als de plek in de woonkamer waar jij een werkplek wilt creëren voorzien is van een stopcontact. Of de mogelijkheid om met een verlengsnoer te werken. Internet is natuurlijk ook onmisbaar, maar gelukkig is vrijwel iedere woonkamer tegenwoordig voorzien van Wifi.

Waar komt jouw werkplek in de woonkamer?