3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
25-04 Door: eLIVING

Welke kleur vloerkleed bij een grijze bank?

Een klassieker in mening huiskamer: de grijze bank! Een grijze bank is een tijdloze allemansvriend die gemakkelijk te combineren is in verschillende interieurstijlen en met diverse kleuren. Maar, welke kleur vloerkleed past nu bij een grijze bank? Ga je voor neutraal of kies je toch voor een gewaagde kleur?

 

Een grijze bank combineren

Een grijze bank is veelzijdig en door zijn neutrale kleur kun je alle kanten op. Het is één van de makkelijkste kleuren om mee te combineren. Elke tint en combinatie heeft weer een ander effect op de gehele uitstraling van je woonkamer. Het is daarom belangrijk om ook naar het geheel te kijken. Welke kleuren heb je al in je interieur? Deze kleuren kun je bijvoorbeeld laten terugkomen in het vloerkleed voor bij je grijze bank. En heb je verder geen enkele grijstinten in huis, behalve je bank? Dan kun je kiezen voor een vloerkleed waar grijs in verweven zit. Op deze manier creëer je een mooie verbinding in huis. 

 

Een neutraal vloerkleed bij een grijze bank

Wil je het graag rustig houden in je woonkamer of houd je van een neutraal kleurenpalet? Kies dan voor een vloerkleed in dezelfde kleurtint als je bank. Dit wordt ook wel de ton-sur-ton stijl genoemd. Hierbij combineer je verschillende tinten van één kleur met elkaar. In dit geval kun je een grijze bank dus perfect combineren met een grijs vloerkleed. Kies voor een lichtere of donkere grijstint dan je bank en je zult zien dat je woonkamer rust uitstraalt. 


 

Ga voor contrast bij een grijze bank 

Wil je rust, maar toch wat contrast en speelsheid in de woonkamer? Kijk dan eens naar een zwart-wit vloerkleed voor bij een grijze bank. Door zwart en wit te combineren met een grijze bank, creëer je een mooi contrast dat voor diepte in de ruimte zorgt. Heb je een lichtgrijze bank? Dan kun je bijvoorbeeld ook een donkerblauw vloerkleed uitkiezen om contrast aan je woonkamer toe te voegen.

 

Een vloerkleed in warme tonen bij een grijze bank

Maak je onderscheid tussen koele en warme kleuren, dan valt grijs onder de koele kleuren. Wil je wat warmte toevoegen aan je interieur, dan kun je een grijze bank dus perfect combineren met een vloerkleed in een warme kleur. Denk hierbij aan een beige of taupe kleurig vloerkleed. Deze aardse tinten stralen direct warmte uit. Combineer je deze kleuren met een hoogpolig vloerkleed? Dan heb je zeker geen gebrek aan warmte in huis! 

 

Een grijze bank met een kleurrijk vloerkleed 

Misschien is kleur wel hetgeen waar je geen genoeg van kunt krijgen! Gelukkig kun je een grijze bank ook heel gemakkelijk met een kleurrijk vloerkleed combineren. Hiermee haal je meteen een blikvanger in huis die voor een speelse toevoeging zorgt. Kies voor een kleur die je al in je interieur ziet. Op deze manier zorg je voor meer verbinding en laat je kleuren terugkomen. Dit kan bijvoorbeeld ook door het gebruik van kleurrijke sierkussens. Combineer een grijze bank bijvoorbeeld met blauw, groen of roze of kies voor zachte pasteltinten!