3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
30-07 Door: eLIVING

Hoe combineer je verschillende eetkamerstoelen?

Houd je van een speelse uitstaling aan de eettafel of hebben jij en je partner een hele andere smaak? Probeer dan eens om verschillende stoelen te combineren. Hoe je dat doet, dat lees je hier.

 

Stoelen combineren

Het combineren van eetkamerstoelen geeft je veel mogelijkheden. Je hoeft nu namelijk niet op zoek naar dé perfecte stoel, maar je kunt gewoon je top 2, 3,4 of misschien wel top 6 stoelen met elkaar combineren! Geen keuze stress – of  juist wel? Met deze tips wordt het combineren van eetkamerstoelen aan je eettafel in ieder geval wat makkelijker!
 

1. Kies je favoriete kleuren

Eigenlijk begint het inrichten van je interieur vaak met een moodboard, Pinterest borden of sfeerbeelden uit magazines. En voor de eetkamerstoelen kun je natuurlijk hetzelfde doen! Ontdek welke kleuren je aanspreken en ga op zoek naar je favoriete kleur(en). Of laat kleuren die je al in huis hebt en mooi vindt terugkomen in de eetkamerstoelen.

 

2. Een stoel in verschillende kleuren of verschillende stoelen in dezelfde kleur

Je bent alweer een stap verder als je weet welke kleur(en) je graag om de eettafel wil hebben. Nu is alleen de vraag hoe je deze kleuren wil laten terugkomen. Ga je voor één soort stoel in verschillende kleuren? Of wil je juist verschillende soorten stoelen in dezelfde kleur?
 

 

3. Verschillende vormen

Ben je in ieder geval van plan om voor verschillende eetkamerstoelen te kiezen? Denk dan ook eens na over de vorm van een eetkamerstoel. Je kunt bijvoorbeeld kuipstoelen, schoolstoelen, draaistoelen, draadstoelen met elkaar combineren. Of combineer stoelen met arm en zonder arm. Let met de verschillende vormen wel op de hoogte van de rugleuning, want je wil natuurlijk niet dat een stoel met zijn hoogte de balans verstoord. 

 

4. Materialen combineren

Naast kleur en vorm kun je ook verschillende materialen combineren. Een houten stoel in combinatie met een kunststof stoel of een velvet stoel in combinatie met een ander stofsoort. Vergeet hierbij natuurlijk niet om de kleuren mooi op elkaar af te stemmen.

 

 

5. Verschillende kleuren, materialen en vormen

Wil je helemaal een gedurfde eetkamer? Dan kun je helemaal los gaan met het combineren van eetkamerstoelen in verschillende kleuren, vormen én materialen. Vergeet natuurlijk niet dat hoe meer verschillende stoelen je aan tafel zet, hoe drukker het eruit ziet.