3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
16-10 Door: eLIVING

De knapste lampen voor in de woonkamer

De perfecte lamp vinden kan soms best lastig zijn. Wat is de beste plek voor een lamp en welke lamp komt nu waar het beste tot zijn recht? Met zoveel verschillende soorten en maten lampen, zie je soms de lampen door het licht niet meer. Wij hebben daarom de knapste lampen voor in de woonkamer op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk. En een knappe lamp, dat willen we toch allemaal?

Een lichtplan maken


In de woonkamer vind je vaak alle mogelijke soorten verlichting. Van vloerlampen tot tafellampen en van wandlampen tot hanglampen. En elke ruimte vraagt weer om een ander lichtplan. Goede verlichting is namelijk niet alleen essentieel voor de sfeer, maar ook voor de functionaliteit in de woonkamer. Sommige lampen zijn heel geschikt voor een avond met een boek, terwijl andere lampen juist voor sfeer zorgen tijdens een avondje televisie kijken. Nadat je een lichtplan hebt gemaakt, is het tijd om te winkelen!

Tips voor het vinden van de juiste verlichting


Met zoveel keuze aan verlichting kun je misschien wel enkele tips gebruiken om je zoektocht makkelijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld letten op de afmetingen van een lamp in verhouding tot de ruimte van de woonkamer. Een te grote lamp kan storend zijn, terwijl een te kleine lamp misschien voor te weinig licht zorgt en wegvalt in de ruimte. Ook de stijl van de lamp is belangrijk. Neem een lamp die past bij je interieurstijl en je smaak. Meer tips voor het vinden van de juiste verlichting vind je hier.

Dimbare verlichting


Eenmaal een knappe lamp gevonden, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met de lichtbron. Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer en stemming van een kamer. Warm licht zorgt voor een gezellige en intieme sfeer, terwijl helder wit licht een ruimte een frisse en moderne uitstraling kan geven. Vergeet daarom niet om naar dimbare verlichting te kijken. Op deze manier kun je de sfeer aan verschillende gelegenheden aanpassen. Is de lamp die je hebt uitgekozen niet dimbaar? Dan kun je kijken voor een dimbare lichtbron in combinatie met een dimmer. Kijk van te voren wel even welke LED-dimmer je nodig hebt.


Alle knappe lampen op een rij