3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 20:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
28-09 Door: eLIVING

7x Duurzaam design

Duurzaamheid is een veel besproken onderwerp. Je kunt hierbij denken aan zonnepanelen en warmtepompen, maar wat dacht je van duurzaam design voor in huis? Wij hebben de zeven meest bijzondere en duurzame ontwerpen voor in je interieur en uit onze collectie op een rijtje gezet.

 

Duurzame meubels

Van gerecycled plastic of gerecycled glas kan tegenwoordig heel veel moois gemaakt worden. Maar een duurzaam meubel is niet per definitie gemaakt van een gerecycled materiaal. Ook andere materialen zoals, hout met een FSC keurmerk, bamboe of linnen kunnen erg duurzaam zijn. Hout is bijvoorbeeld een erg stevig materiaal, waardoor je hier een leven lang plezier van kunt hebben. En bamboe groeit juist weer heel snel. In één dag kan een bamboestengel alweer een meter hoog zijn. Het is dus makkelijk te vernieuwen, waardoor producten van bamboehout ook erg duurzaam zijn. 

 

Zuiver stoel Albert Kuip Coffee

Hierboven kon je al lezen dat gerecycled plastic, hout en bamboe duurzame materialen zijn. Maar wist je dat je ook koffiedik kunt gebruiken bij het maken van een duurzaam meubel? Het is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt, maar het resultaat mag er zijn als je het ons vraagt. Zuiver heeft het afval van koffie gebruikt voor de Zuiver Albert Kuip Coffee stoel. Deze stoel bestaat maar liefst voor 42,5% uit koffieafval!

 

 

Kartell Componibili Bio

Het Componibili kastje is al ruim vijftig jaar een bekend ontwerp en tegenwoordig is ook de Kartell Componibili Bio versie verkrijgbaar. Deze nieuwe versie is gemaakt van een bijzonder duurzaam materiaal genaamd biopolymeer. Dit materiaal wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen die afkomstig zijn van landbouwafval dat niet is veranderd door genetische modificatie en niet wordt gebruikt voor voedselproductie. Het prachtige Componibili Bio kastje is verkrijgbaar in verschillende zachte pastelkleuren. Voor welke kleur ga jij?Studio HENK hanglamp Grid

Deze rasterachtige lampenkap heeft zowel grafische als organische invloeden en is hierdoor prachtig om te zien. En dat niet alleen, Studio HENK hanglamp Grid is ook nog duurzaam. De hanglamp Grid is namelijk gemaakt van Nederlands olifantengras en aardappelzetmeel. Twee bijzondere materialen, maar die allebei 100% biologische afbreekbaar zijn. Waar hang jij deze duurzame hanglamp op? Boven de eettafel, in de hal of misschien wel in de slaapkamer?

 

Zuiver bijzettafel Victoria

Plastic willen we allemaal zo min mogelijk gebruiken, maar Zuiver heeft bedacht hoe plastic ook duurzaam én mooi kan zijn. Zuiver bijzettafel Victoria is namelijk gemaakt van gerecycled plastic en dan niet zomaar plastic, maar afval van een speelgoedfabriek! Niet zo gek dus dit bijzettafeltje een vrolijk discodip-effect heeft van al het kleurrijke speelgoed. Kartell Stoel A.I.

Kartell zet zich in voor duurzaamheid en dat resulteerde in de Kartell stoel A.I. Deze stoel is volledig gemaakt van gerecycled thermoplastisch techno polymeer en kan aan het einde van zijn levensduur opnieuw gerecycled worden! Het is de eerste stoel ooit die is gemaakt door kunstmatige intelligentie, of wel Artificial Intelligence. Dat is ook de reden waarom deze stoel de naam A.I. heeft gekregen. Voor dit ontwerp is bovendien zo min mogelijk materiaal en energie gebruikt. De stijlvolle stoel A.I. is licht, praktisch en stapelbaar en kan ook buiten gebruikt worden.


 

Zuiver vloerlamp Fan Bamboo

Bamboe is een duurzaam materiaal en daar heeft Zuiver bij het ontwerp van deze lamp gebruik van gemaakt. De Zuiver vloerlamp Fan Bamboo is namelijk voorzien van drie poten die vervaardigd zijn uit massief bamboe en de lampenkap is gemaakt van linnen. De lamp krijgt hierdoor niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar hij is nog duurzaam ook! Naast bamboe is linnen namelijk ook erg duurzaam, omdat dit materiaal biologisch afbreekbaar is. De perfecte lamp voor meer sfeer en warmte in huis. 


 

Zuiver bureau Good Plastic

Een plastic bureau dat toch duurzaam is? Dat kan! Het Zuiver bureau Good Plastic heeft de laagst mogelijke ecologische impact en het tafelblad is gemaakt van milieuvriendelijk plastic dat op termijn weer gerecycled kan worden. Zo kun je mooi studeren of werken aan een verantwoord bureau!