3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
02-11 Door: eLIVING

Kartell Stoel Masters

Zo nu en dan kom je een wel heel bijzonder meubel tegen. En Kartell stoel Masters is hier één van. Kartell Masters is namelijk zoveel meer dan zomaar een stoel, maar wat maakt deze stoel nu zo bijzonder? Je leest het hier. 

 

Het Italiaanse designmerk Kartell 

Het Italiaanse merk Kartell is een echt designmerk die al veel harten heeft veroverd. Het designmerk heeft een kenbare en unieke stijl die je niet zomaar ontgaat. Het begrip kunststof meubelen heeft door Kartell een hele andere betekenis gekregen. Van begin af aan experimenteren zij al met nieuwe technologieën en processen om kunststof om te toveren tot esthetische kwalitatieve en functionele producten. Kartell heeft op deze manier volledige nieuwe eigenschappen aan kunststof weten te binden, zoals transparant, zachtheid, flexibiliteit, verrassende en speciale kleuren en kostbaar. Niet zo gek dat Kartell stoel Masters nog zoveel meer te bieden heeft dan alleen een functionele zitplaats. 

Kartell stoel Masters


Kartell stoel Masters is één van de ontwerpen die met deze nieuwe technologieën en processen is ontwikkeld. Dat is ook goed te zien door de sierlijke lijnen van dit ontwerp. Deze lijnen en vormen vloeien naadloos in elkaar over, waardoor een perfecte mix van rondingen en hoeken ontstaat. De open structuur van de rugleuning zorgt bovendien voor een luchtige uitstraling en maakt van stoel Masters een echte blikvanger. 

De uitstraling van deze stoel is één van de redenen waarom stoel Masters zo bijzonder is. Maar er is natuurlijk veel meer te vertellen over deze stoel. De stoel Masters is namelijk ontworpen door de bekende designer Phillippe Starck. Deze beroemde designer heeft zich voor deze stoel laten inspireren door drie ontwerpen van verschillende designers. Het is een eerbetoon aan de 'Serie 7’ van Arne Jacobsen, de ‘Tulip Armchair’ van Eero Saarinen en de ‘Eiffel Chair’ van Charles Eames. Het samenvoegen van deze drie iconische ontwerpen tot één stoel resulteerde in een meesterwerk. Het is een inspirerend stukje geschiedenis wat zich achter deze stoel bevindt.

Het verleden en heden komen in stoel Masters samen. De stoel is geïnspireerd op echte klassiekers, maar de uitvoering en kleurgebruik is helemaal van nu. Het innovatieve materiaal polypropyleen zorgt voor een moderne en eigentijdse uitstraling. Bovendien zorgt dit materiaal ervoor dat stoel Masters geschikt is voor zowel binnen als buiten. En wist je dat je deze prachtige stoelen ook nog makkelijk kunt stapelen? Handig met verplaatsen én opbergen. De stoel komt in verschillende speciale kleuren. Niet voor niets is de Masters stoel bekroond met de Good Design Award. Nog niet helemaal overtuigd? Kom dan eens langs in onze winkel in Utrecht en ontdek de Kartell stoelen Masters zelf!