3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
27-03 Door: eLIVING

Zo haal je alles in huis voor een vrolijk Pasen

Het is bijna Pasen en dat betekent een extra lang weekend. Maar ook paaseitjes zoeken, paasdecoratie, paastakken en gezellig samen uitgebreid genieten van een paasontbijt, brunch of lunch! Wil jij ook alles in huis halen voor een vrolijk Pasen? Vind hier alle inspiratie die je nodig hebt! 

Wat vieren we met Pasen?

 
Om maar even bij het begin te beginnen: wanneer is het eigenlijk Pasen? Elk jaar valt Pasen op een andere datum. Dit komt omdat deze dag gevierd wordt op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente. Pasen kan dus nooit voor of op 21 maart plaatsvinden, omdat dan de lente officieel begint. Tweede paasdag is natuurlijk een stuk minder ingewikkeld. Maar wat vieren wij eigenlijk Pasen? Op paaszondag zou Jezus zijn opgestaan uit zijn graf en dat geeft reden tot feest. De zondag is echter een rustdag en Paaszondag werd nooit buiten de deur gevierd, daarom is tweede paasdag aan eerste paasdag vastgeplakt. Nu je geheugen weer even is opgefrist kunnen we beginnen aan een dosis inspiratie! 

 

Een vaas met paastak

 
De paastak hoort natuurlijk bij Pasen. Het is een van de meest gebruikte paasdecoratie voor in huis. Niet zo gek, want een paastak kun je heerlijk versieren en dat is al een leuke activiteit op zich. Laat jij graag je creativiteit de vrij loop en ga je voor een uitbundige paastak of houd je het liever minimalistisch en kies je voor zo min mogelijk versiering? Wat je ook kiest, de paastak straalt het mooiste in een stijlvolle vaas. Een gemaakt van (gerecycled) glas of een van keramiek in prachtige pasteltinten. De keuze is aan jou!

 

Pasteltinten in huis


Vrolijke pasteltinten passen perfect bij de lente en daardoor ook bij Pasen. Met woonaccessoires breng je op een subtiele manier kleur een je interieur. Wil je het liever groots aanpakken? Kies dan voor kleurrijke bijzettafels of ga als echte durfal voor een kleurrijke fauteuil of eetkamerstoel. Met kleur in huis wordt Pasen in ieder geval een vrolijk feestje!Tips voor een mooi gedekte paastafel


Uitgebreid ontbijten, lunchen of brunchen met Pasen is een feestje. Met de lekkerste gerechtjes, een eitje en een verse jus is genieten een understatement. Het wordt allemaal nog beter met een mooi gedekte paastafel. Kies voor een tafelkleed in een basiskleur en kleed het geheel aan met kleurrijke servetten, kandelaren, vazen met lentebloeiers, borden, glazen, eierdopjes en bestek. Ontdek hier meer tips om jouw paastafel tot in perfectie aan te kleden

 

Trendy servies


Een mooi gedekte paastafel maak je helemaal af met een trendy servies. Misschien heb je al een prachtig servies, maar wil je een keer het paasthema doorvoeren of de lente in huis halen? Kijk dan ook eens het HKliving 70’s servies. Dit servies is voorzien van talloze prachtige kleuren, waardoor de eettafel direct een feestelijke uitstraling krijgt! Perfect als je wat te vieren hebt.