3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
29-11 Door: eLIVING

Meer lichtinval in huis? Zo doe je dat!

Wist je dat daglicht een positief effect heeft op je energie? Niet zo gek als je bedenkt dat de hoeveelheid daglicht die je overdag krijgt, van invloed is op hoe je ’s nachts slaapt. Hoe meer daglicht, hoe beter je slaapt. Maar dat is niet het enige. Daglicht heeft namelijk ook invloed op je humeur. Hoe meer daglicht je krijgt, hoe beter je humeur. Genoeg redenen dus om meer lichtinval in huis te creëren. 

 

Witte en lichte kleuren in huis

Witte en lichte kleuren in huis kil en saai? Niet als je het met warme materialen aankleed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stoffen bank, een warm wollig vloerkleed en een gezellige set sierkussens. Combineer met licht eikenhout en andere natuurlijke materialen, zoals riet en rotan, voor extra warmte. Door gebruik te maken van witte en lichte kleuren lijkt een ruimte namelijk optisch groter én lichter. In tegenstelling tot zwart reflecteert wit het licht en dat is precies wat we willen om de ruimte lichter te maken.

 

Spiegels in je interieur

Dit is toch wel één van de meest belangrijke tips. Spiegels hebben het fantastische effect dat ze licht weerkaatsen. Plaats daarom spiegels op plekken tegenover de plekken waar het licht binnenkomt. Op deze manier weerkaatsen spiegels het licht weer terug de kamer in. En wist je dat spiegels een kamer ook optisch groter laten lijken? Denk maar eens aan die ene kledingwinkel waar de hele achterwand met een spiegel is bedekt. Dacht je zomaar even dat de winkel twee keer zo groot was.

 

 

Glans in je interieur

Naast spiegels kun je ook gebruik maken van andere meubels en accessoires met een glans. Kijk alleen uit dat het niet één groot glimmend geheel wordt. Houd het subtiel met bijvoorbeeld een glazen of marmeren salontafel. 

 

Houd het rustig voor de ramen

De ramen zijn natuurlijk de plek waar daglicht binnenkomt. Zorg daarom dat je niet teveel op de vensterbanken plaats. Het daglicht kan hierdoor geblokkeerd worden en dat zorgt weer voor minder licht in huis.