3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
28-10 Door: eLIVING

Zo dek je de kersttafel feestelijk

Kerstbomen, kerstcadeautjes en kerstkoekjes. Elke kerstfanaat weet zich daar wel raad mee, maar hoe zit dat met de schitterende tafeldecoratie tijdens Kerst? Met het diner pakken we massaal uit en met een mooi gedekte tafel smaakt het eten nog beter! Ontdek hoe je ook jouw tafel feestelijk dekt met Kerst!

Een kleurenpalet voor de kersttafel

Bij een feestelijke kersttafel hoort natuurlijk een kleurenpalet. Kies je voor hetzelfde kleurenpalet als de versiering in de kerstboom? Of ga je juist voor totaal andere kleuren? De typische kerstkleuren zijn goud en zilver, maar ook rood, groen en wit. Je kunt de eettafel dekken met een subtiele tint van een van deze kleuren, maar steeds vaker zie je ook een bonte verzameling van prachtige glitterkleuren. 

 

Een tafelkleed als basis 

Bij het dekken van een feestelijke kersttafel kan een tafelkleed niet ontbreken. Een tafelkleed beschermt de tafel en het zorgt ook direct voor een gezellige en warme uitstraling. Het begin is! Wil je het geheel helemaal afmaken? Kies dan bijvoorbeeld voor servetten die mooi combineren met het tafelkleed. Zo wordt jouw kersttafel één geheel. 

 

Een mooi servies op de kersttafel

Geen kerstdiner zonder een mooi servies! Dek de kersttafel met servies in dezelfde kleur of ga voor een mooie mix en match. Voor een grijs blauw servies is het servies van House Doctor een goede keuze, maar wil je liever een zandkleurige servies? Kijk dan eens naar het Sandy servies. Ga je juist voor een kleurrijke kersttafel? Vergeet dan niet het HKliving 70’s servies. Dit prachtige servies bestaat uit verschillende patronen en kleuren en kun je perfect mixen en matchen! Maak Vergeet naast het servies ook het bestek en glaswerk niet. Benieuwd hoe je het geheel mooi dekt? Lees dan hier hoe je de tafel volgens de etiquette dekt en maak er een onvergetelijke avond van.

 

Kerstdecoratie op de kersttafel

Met kerstdecoratie kun je helemaal uitpakken. Kerstgroen, kerststukjes, kerstballen, kandelaars, kerstslingers, kerstchocolaatjes of hier en daar wat glitters. Feestelijker dan dit wordt het niet.

 

Menukaartjes

Wil je de kersttafel nog extra versieren? Dan kun je op elk of bij elk bord een zelfgemaakte menukaartje plaatsen. Zo maak je de kersttafel niet alleen persoonlijk, maar dan weten je gasten ook meteen wat ze kunnen verwachten.