3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
26-06 Door: eLIVING

Een rechthoekige of ronde eettafel? Voor welke kies jij?

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel, maar twijfel je nog tussen een rechthoekige en ronde eettafel? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij!

 

Voor- en nadelen rechthoekige tafel en ronde tafel

Naast rechthoekige eettafel zie je ook veel ronde, vierkante en ovale tafels. Genoeg keuze, maar dat maakt kiezen misschien ook wel lastiger! Welke vorm tafel je het beste kunt nemen hangt af van de ruimte waar de tafel komt te staan, hoeveel personen je aan de eettafel kwijt wil en natuurlijk je persoonlijke smaak. Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel, maar twijfel je nog tussen een rechthoekig en ronde eettafel? Ontdek dan hier de voor-en nadelen.


 

Rechthoekige eettafel


Bij veel mensen zie je een rechthoekige eettafel in huis staan. Niet zo gek, want een rechthoekige tafel heeft veel voordelen. Je kunt veel spullen kwijt op een rechthoekige eettafel, je kunt gemakkelijk extra stoelen aanschuiven en je kunt de korte zijde tegen de muur aan zetten. Ook leent een rechthoekige tafel zich perfect voor een eetkamerbank en hierbij creëer je ook nog extra loopruimte aan een zijde van de tafel als je de eetkamerbank tegen de muur aan zet.
 

Voordelen

- Extra personen kunnen gemakkelijk aanschuiven
- Veel ruimte voor spullen op tafel
- Korte zijde kun je tegen de muur plaatsen
- Leent zich voor een eetkamerbank
- Verkrijgbaar in veel afmetingen

 

Nadelen 

- Neemt relatief veel ruimte in
- Moeilijker om iedereen aan tafel aan te kijken
- Mogelijkheid om je te stoten aan de hoeken van de tafel
 
Natuurlijk is de keuze voor een rechthoekige eettafel afhankelijk van de ruimte waar de tafel moet komen te staan. Niet elke ruimte leent zich voor een rechthoekige tafel. Hier kun je lezen wat je nog meer wil weten voordat je een rechthoekige eettafel kooptRonde eettafel

Misschien heb je het al vaker voorbij zien komen, maar een ronde tafel zorgt voor extra gezelligheid! Dit komt omdat je bij een ronde tafel iedereen kunt aankijken. Een gesprek wordt centraler en het is de ideale vorm om spelletjes te spelen. Een ronde tafel neemt ook minder ruimte in als je bijvoorbeeld een vierkante ruimte hebt. Je kunt dan nog gemakkelijk om de tafel heen lopen. Ook zorgt een ronde tafel ervoor dat het je minder snel de neiging hebt om stapels papier of andere items op tafel te leggen in vergelijking met een rechthoekige eettafel. 

 

Voordelen 

- Handig in vierkante ruimtes
- Ideaal voor het spelen van spellen
- Iedereen is tijdens een gesprek gelijk
- Doorbreekt de rechte lijnen in een kamer
- Geen last van uitstekende hoeken

 

Nadelen

- Niet voor elke ruimte geschikt
- Kan niet tegen een muur aangezet worden
- Kan niet makkelijk verlengt worden met een andere tafel

Heb je na het lezen nog wat vragen of wil je graag advies op maat? Kom dan langs in onze winkel en ontdek alle mogelijkheden. Voor welke tafel kies jij?