3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
07-05 Door: eLIVING

De voordelen van een eetkamerbank

De eetkamer inrichten kan natuurlijk met eetkamerstoelen. Maar, steeds vaker worden eetkamerstoelen ingewisseld voor een eetkamerbank. Net zo stijlvol, maar met heel veel voordelen. Welke dat zijn, dat lees je hier!

 

Een eetkamerbank is ruimtebesparend

Een van de grootste voordelen van een eetkamerbank is toch wel dat je niet veel ruimte nodig hebt. Een eetkamerbank is namelijk ruimtebesparend en neemt veel minder ruimte in beslag dan losse eetkamerstoelen. Je hoeft ook geen rekening te houden met de ruimte die nodig is om een stoel naar achteren te schuiven Hiermee bespaar je zeker enkele tientallen centimeters en dat kan – helemaal in een kleinere ruimte – net hetgeen zijn wat je nodig hebt. Een eetkamerbank kun je gemakkelijk tegen de muur aanzetten, waardoor je ook geen rekening hoeft te houden met de loopruimte achter het bankje. 

 

Een eetkamerbank is flexibel in het aantal zitplaatsen

Wist je dat een eetkamerbank flexibel is in het aantal zitplaatsen? In vergelijking met eetkamerstoelen heb je meer zitoppervlakte en hierdoor kun je gemakkelijk meerdere personen op een bank kwijt. Kom je nog een zitplaats te kort? Even opschuiven en plaatsmaken gaat veel gemakkelijker en is zo gedaan met een eetkamerbank. 

 

Een eetkamerbank zorgt voor rust en eenvoud 

Verschillende eetkamerstoelen kunnen de eetkamer net wat drukker laten ogen dan één eetkamerbank. Wil je voor extra rust en eenvoud zorgen in de eetkamer? Dan is een eetkamerbank een goede oplossing. 

 

Met een eetkamerbank creëer je een gezellige sfeer

Een eetkamerbank nodigt als geen ander uit om gezellig samen aan tafel te gaan zitten. Bovendien creëer je met een eetkamerbank gemakkelijk een gezellige sfeer, omdat het allemaal nog compacter en knusser oogt. Het is de perfecte sfeermaker voor in de eetkamer!

 

 

Een rechte, ronde of ovale eetkamerbank

Wist je dat je tegenwoordig niet alleen kunt kiezen uit rechte eetkamerbanken, maar dat je ook kunt kiezen voor ronde of ovale eetkamerbanken? Zo kun je een eetkamerbank zelfs combineren met een ronde of ovale eettafel. En deze vormen zien we steeds vaker terug! Niet zo gek, want organische en ronde vormen stralen vriendelijkheid uit en doorbreken de strakke lijnen in een interieur. Voor welk eetkamerbank ga jij?