3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
28-11 Door: eLIVING

Hoe breng ik een klein huis in kerstsferen?

Je hoeft geen groot huis te hebben om de kerst in huis te halen! Ook een klein huis breng je in een handomdraai in kerstsferen en daar is geen grote kerstboom voor nodig! Met een beetje creativiteit en door slim gebruikt te maken van de ruimte, tover je elke bescheiden woning om tot een waar kerstparadijs. Wij geven je enkele tips. 

 

Mini-kerstboom 

Een grote kerstboom is misschien niet het meest praktische in een kleinere ruimte, maar gelukkig zijn kerstbomen verkrijgbaar in heel veel verschillende maten. Kies eens voor een mini-kerstboom die je op tafel of misschien zelfs wel in een vensterbank kunt plaatsen. Versier het kerstboompje met sfeervolle lampjes en een paar kerstornamenten, en laat het kerstgevoel maar komen. Zo zie je dat in elke ruimte wel een boompje past zonder kostbare vloeroppervlakte te gebruiken. 

 

Wanddecoratie en raamversiering

Ga de hoogte in! En dan niet met een kerstboom, maar met kerstversiering aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan guirlandes, kerstslingers of vrolijke kerstsokken. Guirlandes kun je natuurlijk ook als een slinger ophangen, om een spiegel of leg ze op een tv-meubel of dressoir! Ook voor het raam kun je helemaal los gaan met kerstversiering, zoals met een kerstkrans of met mooie kerststerren.

 

Kerstverlichting

Geen kerstsfeer zonder sfeervol licht! Kerstverlichting kan niet ontbreken in een huis vol kerstsfeer. Het brengt meteen een warme sfeer. Hang kerstverlichting aan de wand of plaats de lampjes in een glazen vaas met enkele kerstornamenten. En heb je kamerplanten in huis? Dan kun je ook deze in een oogwenk omtoveren tot een kerstplant. 

 

Kerstballen

Wie zegt dat kerstballen alleen in een kerstboom kunnen hangen? Kerstballen kunnen ook prachtig voor het raam hangen, in een slinger aan de muur, in een vaas of op een dienblad. Versier een vaas of dienblad bijvoorbeeld met een mooie kerstbloem of met een paar takken kerstgroen en misschien hier en daar een waxinehouder of kersthuisjes! 

 

Kerstgroen

Met een paar gezellige kersttakken kun je je creativiteit de vrije loop laten. Maak zelf een kerststukje, een kerstkrans of leg het kerstgroen gewoon op tafel of in de vensterbank. Een groot voordeel: het ruikt nog lekker ook! Kun je de dennengeur al ruiken?

 

Feestelijke sierkussens 

De bank vraagt natuurlijk ook om aandacht. Een simpele manier is om feestelijke sierkussens op de bank te leggen. Combineer deze kussens met een mooi plaid en je zit er heerlijk warm bij tijdens de feestdagen! 

 

Kerstmuziek en geurkaarsen

"It’s beginning to look a lot like Christmas..." Terwijl de kerstmuziek op de achtergrond klinkt en de geurkaarsen met een heerlijke winterse geur branden, zoals dennen, kaneel of pepermunt, zal je huis zich direct in kerstsferen bevinden.