3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
23-02 Door: eLIVING

De voordelen van een ovale tafel

Steeds vaker zie je de subtiele rondingen van de ovale eettafel terugkomen in een interieur. Een ovale eettafel zorgt net als een ronde tafel voor een vriendelijke uitstraling. Een welkome sfeer in elk interieur als je het ons vraagt! Maar er is meer. Ontdek hier de voordelen van een ovale tafel. 

 

De voordelen van een ovale tafel

Een ovale eettafel hoef je niet enkel en alleen voor het oog te nemen. Deze sierlijke tafels zijn meer dan een opvallend verschijnsel. 

 

Vriendelijke vorm

In de tijd dat we meer thuis bleven is ook de drang naar vriendelijkheid, gezelligheid en samenzijn sterker geworden. Ronde vormen helpen hierbij en maken het geheel een stuk vriendelijker. Dit komt omdat ronde of organische vormen de strakke lijnen in een interieur onderbreken. Een ovale tafel in huis heeft hetzelfde effect. Hierdoor oogt een eethoek direct vriendelijker.
 
Naast de vriendelijke uitstraling zorgen de ronde vormen ook voor een kindvriendelijke tafel. Geen scherpe hoeken waar kinderen zich aan kunnen stoten!

 

Voldoende zitplaatsen

Het samen zijn komt ook terug bij een ovale eettafel. De ovale vorm zorgt namelijk voor voldoende zitplaatsen. Een ovale tafel met een lengte van 200 cm biedt bijvoorbeeld al ruimte voor 6 eetkamerstoelen. Natuurlijk gaat dit om een circa aantal zitplaatsen, want de hoeveelheid zitplaatsen is ook afhankelijk van het soort stoelen. Daarnaast leent een ovale tafel zich perfect voor een gezellig gesprek met elkaar. Aan een ovale tafel zit je als het ware meer naar elkaar toe gericht.


 

 

Doorloopruimte

Een ovale tafel leent zicht ook goed voor een doorloopruimte. Door de rondingen aan de uiteinde creëert deze eettafel meer loopruimte, dan een rechthoekige eettafel. Hierdoor is een ovale uiterst geschikt in een ruimte die ook als doorloopruimte geldt. Houd wel rekening met de breedte van de ruimte. Een ovale eettafel is vaak breder in het midden dan een standaard rechthoekige eettafel. Bovendien kun je een ovale eettafel niet strak tegen de wand zetten, zoals dat wel kan met een rechthoekige eettafel.