3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
17-01 Door: eLIVING

De perfecte ovale eetkamerbank in huis?

Een ovale eettafel of toch een eetkamerbank? Met een ovale eetkamerbank is kiezen niet nodig. Een ovale eetkamerbank combineert namelijk perfect bij een ovale eettafel. Het is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch!

 

Een eetkamerbank aan de eettafel

Wil je een keer iets anders aan de eettafel dan eetkamerstoelen? Kies dan eens voor een eetkamerbank. Een eetkamerbank zorgt niet alleen voor meer zitplaatsen, maar het geeft de ruimte ook een speelse uitstraling. Welke eetkamerbank bij jou past is afhankelijk van de ruimte waarin hij komt te staan en de vorm van de eettafel. Een kleinere, rechthoekige ruimte kan bijvoorbeeld optimaal benut worden met een rechte eetkamerbank tegen de wand. Op deze manier houd je meer (loop)ruimte over aan de andere kant van de eettafel en zorgt een eetkamerbank voor een praktische oplossing. 

 

Ovale eetkamerbank combineren

Een eetkamerbank en een rechthoekige eettafel gaan inmiddels hand in hand. En gelukkig heeft ook de ovale eetkamerbank zijn weg gevonden. De mooie rondingen en vloeiende lijnen van een ovale eettafel zien we namelijk ook terug bij de ovale eetkamerbank. Niet zo gek dat een ovale eetkamerbank perfect combineert bij een ovale eettafel. Voor de beste combinatie is het echter van belang dat de lengte van de eetkamerbank ook bij de lengte van de eettafel past. Hierbij draait het om de afmeting van de eettafel, maar ook wat de positie is van de tafelpoten.
 

Is de eettafel voorzien van een tafelpoot onder de tafel? Dan past een ovale eetkamerbank eigenlijk altijd. Is de eettafel voorzien van tafelpoten op de hoeken van de eettafel? Kijk dan of je genoeg ruimte hebt tussen de eettafel en eetkamerbank. Bij het plaatsnemen op de ovale eetkamerbank wil je natuurlijk niet dat je tegen de tafelpoot aanstoot.

Het comfort van een ovale eetkamerbank

Ga jij ook voor een gezellige eethoek met een ovale eettafel én een ovale eetkamerbank? Dan wil je natuurlijk wel een comfortabele eetkamerbank. Voor een extra comfortabele houding kies je de juiste zithoogte van een eetkamerbank. Ook een rugleuning zorgt bij een eetkamerbank voor extra zitcomfort. Wil je het comfort aan tafel vergroten? Kies dan voor de juiste zithoogte en voor een eetkamerbank met rugleuning. Zo weet je zeker dat je comfortabel aan tafel kunt zitten.