3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
12-04 Door: eLIVING

Hoeveel mensen aan een ovale tafel?

Bij de zoektocht naar de perfecte eettafel komt heel wat kijken. Niet alleen smaak en interieurstijl is belangrijk, maar ook praktische keuzes zijn belangrijk. Zo is de keuze voor het soort tafel afhankelijk van de ruimte die je hebt, maar is het ook belangrijk hoeveel stoelen je aan de tafel zou willen zetten. Heb je jouw perfecte tafel al gevonden? Dan is het aantal mensen om de tafel afhankelijk van de grootte van de tafel en de positie van het onderstel.

 

Hoe groot moet mijn ovale eettafel zijn?

Eerder schreven we al over de voordelen van een ovale tafel. Een van de voordelen is dat een ovale tafel voor voldoende zitplaatsen zorgt. Dit komt omdat een ovale tafels voorzien is van een stijlvolle ronding en je hierdoor vaak meer stoelen kwijt kunt dan aan een rechthoekige eettafel. Maar hoeveel mensen kunnen er nu aan een ovale tafel zitten?

De afmeting en de vorm van de tafel is bepalend voor het aantal mensen die aan een eettafel kunnen zitten. Maar wist je dat de hoeveelheid mensen aan een tafel ook afhankelijk is van het type stoel? En de positie van het onderstel? Aan een eettafel met een kruispoot in het midden passen meer mensen, dan aan een tafel met poten aan de buitenkant.

  


Maar als je +/- 70 centimeter ruimte per persoon rekent, dan heeft ieder persoon een comfortabele zitruimte én passen stoelen van verschillende breedtes aan tafel. Wel is het verstandig om rekening te houden met de hoogte van de eettafel als je voor stoelen met armleuningen kiest. 

Als we van de 70 centimeter uitgaan, dan kan aan een ovale eettafel van 200 en 220 cm lang +/- 6 stoelen staan en aan een ovale tafel van 300 cm kunnen maar liefst 10 stoelen staan. 

Thuis meten 

Als je op zoek bent naar een nieuwe ovale eettafel én nieuwe eetkamerstoelen, dan kun je natuurlijk direct in onze winkel kijken hoeveel stoelen je kwijt kunt.