3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
12-05 Door: eLIVING

Zo voeg je ronde vormen toe in huis

Steeds vaker zie je ronde vormen in een interieur, maar waarom zijn ronde vormen in huis zo populair? Ronde vormen doorbreken de strakke lijnen en zorgen voor een organisch en vriendelijk karakter. Hierdoor krijgt een interieur een zachte uitstraling en daar is nu meer dan ooit behoefte aan. Wij laten je zien hoe je ronde vormen in huis toevoegt!

 

Ronde tafels

Al eerder schreven we dat ronde tafels voor extra gezelligheid zorgen. Dit komt omdat je aan een ronde tafel naar elkaar gedraaid zit en iedereen is aan een ronde tafel gelijk. Er kan namelijk niemand aan het ‘hoofd’ zitten, zoals bij een rechthoekige tafel het geval is. Naast dat een ronde tafel voor gezelligheid zorgt, is het dus ook een makkelijke manier om ronde vormen in huis toe te voegen. 


 

Ovale tafels en plat ovale tafels

Met een ronde tafel voeg je dus in een handomdraai een ronde vorm toe. Maar niet elke ruimte leent zich voor een ronde tafel. Meer hierover lees je in ‘wanneer een ronde tafel overwegen’. Gelukkig zijn er nog veel meer manieren om met een tafel meer ronde vormen in huis te brengen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een ovale tafel of een plat ovale tafel. Ook deze tafels brengen de zachte organische vormen in jouw interieur. 


 

Ronde banken

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij meubels met ronde vormen, maar ook verschillende soorten banken brengen de prachtige ronde vormen in je interieur. HKliving bank Jax is hier een goed voorbeeld van.

  

 

Ronde vloerkleden

Heb je een strakke bank in de woonkamer staan? Dan is een rond vloerkleed een mooie tegenhanger van de strakke lijnen van de bank. Ronde vloerkleden zijn helemaal van nu en maken jouw woonkamer nog specialer.
 

Ronde spiegels

Ronde spiegels zijn misschien wel de eerste woonaccessoires waar je aan denkt als het om ronde vormen gaat. Deze multifunctionele woonaccessoires zorgen niet alleen voor een ruimtelijker effect, maar vormen ook een mooi contrast met de rechte lijnen van andere woonaccessoires.  

Ronde stoelen

Waar je ook kijkt, ronde vormen kom je steeds vaker tegen. Ook veel eetkamerstoelen zijn voorzien van mooie rondingen. Heb je een rechthoekige eettafel? Dan zijn eetkamerstoelen, zoals Spike, Mia en OMG een mooie toevoeging!


 

Ronde Sierkussens

Een makkelijke manier om ronde vormen in je interieur toe te voegen. Ronde sierkussens zien er niet alleen speels en gezellig uit, maar kun je ook makkelijk combineren met rechthoekige of vierkante sierkussens


 

Ronde lampen

Op zoek naar nog een makkelijke manier om meer ronde vormen in je interieur toe te voegen? Dan zijn lampen de ideale oplossing! Ga je voor een rotan lamp of liever van glas? De keuze is aan jou!


 

Ronde salontafels en bijzettafels

Net als eettafels zijn ook bijzettafels en salontafels verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Combineer ronde salontafels of bijzettafels bij een rechte bank en doorbreek de strakke lijnen!


 

Ronde vazen

Dat je niet alleen maar grootst hoeft te denken bewijzen de verschillende soorten vazen. Vazen met de mooie organische ronde vormen doorbreken de strakke en rechte lijnen van kasten. Nog een paar mooie droogbloemen of pluimen en het plaatje is compleet. Kies jouw favoriete ronde items uit en geef ook jouw interieur een dosis vriendelijkheid. Om een interieur met een zacht en vriendelijk karakter hoef je natuurlijk niet alle rechte en strakke lijnen te vervangen voor ronde vormen. Juist een combinatie van rechte lijnen met ronde vormen zorgt voor de perfecte balans in huis.