3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
10-12 Door: eLIVING

Hoe kun je een dienblad decoreren?

Een dienblad is niet alleen functioneel, maar ook een decoratief item waarmee je een vleugje persoonlijkheid aan je interieur kunt toevoegen. Met een dienblad op je salontafel, eettafel of dressoir kun je je creativiteit de vrije loop laten! Maar hoe kun je een dienblad nu mooi decoreren? En wat zet je allemaal op een dienblad neer? Ontdek hier onze tips om het beste uit je dienblad te halen. 

 

Een dienblad als decoratie item

We kennen ze allemaal, dienbladen. Oorspronkelijk gebruikt om hapjes en drankjes makkelijker in één keer van de keuken naar bijvoorbeeld de eetkamer of woonkamer te brengen. Nu zien we ook de meest stijlvolle dienbladen in verschillende vormen, materialen en kleuren. Deze dienbladen kunnen perfect gebruikt worden als decoratie en daar mogen natuurlijk ook de mooiste accessoires op tentoongesteld worden. 

Hoe kun je een dienblad decoreren?

De decoratie voor een dienblad kan erg uitlopend zijn. Je kunt een dienblad gebruiken voor verschillende soorten kaarsen of geurige bloemen, maar ook om je mooiste theeservies tentoon te stellen of als plek voor je sierraden. Maar hoe kun je nu het beste een dienblad decoreren? En waarmee? Wij geven je tips!

 

1. Thema Selecteren

Het selecteren van een thema voor een dienblad is een makkelijk begin en het helpt je bij het maken van een samenhangend geheel. Een thema kan bijvoorbeeld een seizoen zijn, zoals de herfst, maar ook een kleurenschema of een specifieke interieurstijl, zoals de interieurtrend Japandi, kan een thema zijn. Bepaal wat het beste bij je interieur past en leef je uit.  

2. Speel met hoogte

Bij het stylen van een dressoir kun je kiezen voor accessoir die in hoogte van elkaar verschillen. Op deze manier creëer je een mooi evenwicht op je dressoir. Hetzelfde geldt voor de accessoires op een dienblad. Als je accessoires van verschillende hoogtes op een dienblad zet, dan krijg je een mooie gelaagdheid en het voegt direct diepte toe. Denk bijvoorbeeld aan een hoge kandelaar in combinatie met een lage kandelaar. 

3. Groen Toevoegen

Planten en bloemen zijn altijd een geweldige toevoeging in huis en daarom zijn het ook de perfecte items voor op een dienblad. Dit kan bijvoorbeeld een vaas met verse bloemen zijn, maar ook een klein vetplantje voor op een dienblad. Ze zorgen bovendien voor een frisse en levendige sfeer in je interieur. 

4. Persoonlijke items

Maak je dienblad persoonlijk door het toevoegen van persoonlijke items. Dit kunnen souvenirs van reizen zijn of andere persoonlijke items die je bijvoorbeeld geërfd hebt. Zo maak je van je dienblad een unieke en persoonlijke blikvanger.

5. Geurige kaarsen

Een dienblad kun je helemaal vol zetten met je favoriet gekleurde kaarsen, maar je kunt ook kiezen voor een kaars in combinatie met andere items. De keuze is aan jou. 

6. Functionele Items

Een stijlvolle decoratie betekent niet per direct dat het niet functioneel kan zijn. Een mooie set met luxe Meraki producten voor in de keuken of badkamer kunnen erg stijlvol staan op een decoratie dienblad. Of wat dacht je van een dienblad met je favoriete koffiemokken. Stijlvol en functioneel tegelijkertijd! 

7. Seizoenswisselingen

Verander je dienbladdecoratie met de seizoenen mee. In de lente kun je bijvoorbeeld frisse bloemen toevoegen, terwijl je in de herfst kunt kiezen voor warme kleuren en misschien wel een decoratieve pompoen. 

Met deze tips transformeer je een dienblad in een handomdraai van een eenvoudig gebruiksvoorwerp naar een opvallend decoratief accessoire in je huis. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek welke stijl het beste bij je ruimte past. Laat je creativiteit de vrije loop en geef je dienblad de aandacht die het verdient!