3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
08-03 Door: eLiving

Bank kopen? Dit is waar je op moet letten als je een nieuwe bank koopt

Een nieuwe bank kopen voor in je interieur doe je natuurlijk niet dagelijks en het is ook nog eens een prominent stuk in je woonkamer. Niet zo gek als je even moet nadenken over een nieuwe bank, want je wilt natuurlijk wel dé perfecte bank. Naast de kleur van de bank, zijn ook de afmetingen en het materiaal van een bank belangrijk om over na te denken. Ga je een hoekbank kopen of toch een 3 zits bank? En kies je voor een stoffen of leren bank? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze! 

 

# 1. De afmetingen van een bank


Het is misschien wel de belangrijkste tip bij het kopen van een bank: welke afmeting past in jouw kamer? Hoe mooi een bank ook is en hoe lekker hij ook zit, de afmeting moet natuurlijk wel kloppen. Als jouw ideale bank niet in je kamer past (of door de deur), dan heb je er niets aan. Meet daarom precies uit hoe groot jouw bank kan zijn en let hierbij ook op de grootte van de deurpost en het trappengat. Vergeet hierbij niet om te checken of jouw bank de draai kan maken bij eventuele hoeken. Je zult niet de eerste zijn die zich heeft vergist in de grootte van de gang of het trappengat... Bij het meten kom je er ook meteen achter of een hoekbank wel of niet past en of je genoeg ruimte hebt voor bijvoorbeeld een 3 zits bank én een 2 zits bank. Maak een plattegrond op schaal, zodat je precies kunt uittekenen welke indeling voor jou geschikt is.

 

# 2. Het aantal personen


Hoe meer ruimte je hebt, hoe groter je nieuwe bank kan zijn. Maar, een groot gezin vraagt natuurlijk ook om een grote bank. En heb je huisdieren die je graag vergezellen op de bank? Dan is het verstandig om ook daar rekening mee te houden bij het kopen van een bank. Bij veel mensen (of dieren) en weinig ruimte is een hoekbank ideaal. Met een hoekbank benut je de ruimte én je hebt veel zitplaats! Een win-win situatie! Wil meer tips voor een kleine woonkamer? Je leest het hier.

 

# 3. Comfort van een bank


Niet geheel onbelangrijk is het comfort van een bank. Als je een bank koopt, wil je natuurlijk dat deze comfortabel zit. Maar de bank moet ook aansluiten bij jouw behoeftes. Lig je graag op de bank of neem je graag een lounge houding aan? Dan moet een bank lang genoeg zijn om op te liggen. Dit kan bijvoorbeeld een 3-zitsbank zijn (afhankelijk van de grootte) of een mooie hoekbank. Wil je graag een hoekbank, maar gaat dat net niet passen vanwege de maten? Denk dan eens aan een mooie hocker of poef! Ideaal als voetenbankje, maar ook als salontafel met een dienblad erop. Ga voor een bank met losse kussens als je lekker wilt wegzakken en je een ultiem lounge gevoel wilt ervaren. 

Zit je juist vaak rechtop op de bank of wil je comfortabel kunnen lezen, dan is het verstandig om een stevige bank met vaste kussens te kopen. Hierdoor kun je een comfortabele zithouding aannemen. 


 

# 4. Materiaal


Soms heb je gewoon een voorkeur voor een leren bank en soms voor een stoffenbank. Toch is het belangrijk om bij het kopen van een bank op bepaalde punten te letten. De uitstraling van een bank is voor een groot deel afhankelijk van het materiaal, maar wat dacht je van kinderen, huisdieren en onderhoud? Een leren bank heeft bijvoorbeeld weer ander onderhoud nodig dan een stoffen bank. Benieuwd hoe je een stoffen bank mooi houdt? Lees dan deze vijf tips!

 

# 5 De kleur van de bank


Last, but not least wil je natuurlijk een mooie kleur bank. Dit kan een lastige keuze zijn. Ga je voor een echte eyecatcher en kies je voor een opvallende kleur? Of houd je het liever neutraal en geef je de bank kleur met leuke kussens en plaids? Welke kleur bank je ook kiest, zorg dat de kleur bij jou past!

Heb je deze tips doorgenomen? Dan weet je nu precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe bank! Bekijk hier

onze collectie banken en wie weet zit jouw perfecte bank daar wel tussen.