3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
02-01 Door: eLIVING

Waarom een slaapbank kopen?

Wil je een kleine ruimte optimaal benutten of heb je vaak logés? Dan kan een slaapbank kopen de ideale oplossing zijn. Overdag kun je heerlijk op de bank zitten met een goed boek en in de avond klap je de bank eenvoudig uit tot een fijne slaapplek. 

 

Slaapcomfort bij een slaapbank

Als je regelmatig logés hebt, dan heb je vast wel eens gedacht aan een slaapbank. Maar wist je dat je ook slaapbanken hebt die geschikt zijn voor regelmatig gebruik? Slaapbanken zijn er in alle soorten en maten, maar een belangrijk verschil tussen de slaapbanken is toch wel het bedsysteem. Ruim gezegd kun je slaapbanken met betrekking tot het bedsysteem in twee groepen verdelen. Bij de eerste groep slaapbanken heb je geen apart slaapgedeelte. Dit houdt in dat je zit en slaapt op hetzelfde gedeelte. Je klapt de bank uit en daar lig je ook op. Het zit en lig gedeelte kan bestaan uit een koudschuim matras of een pocketvering matras. Ben je van plan om incidenteel op een slaapbank te slapen? Dan voldoet dit bedsysteem. Bij de tweede groep slaapbanken heb je een apart slaapgedeelte. Dit houdt in dat je niet op het zitgedeelte slaapt, maar op een apart frame met matras. Deze groep slaapbanken kun je het beste aanschaffen als je op zoek bent naar een slaapbank voor regelmatig gebruik.

  

Eenpersoons slaapbank


Ben je op zoek naar een slaapplek voor één persoon? Ook dat is mogelijk. Er zijn verschillende eenpersoons slaapbanken, zoals de Innovation slaapbank Cubed 90. Deze slaapbank is geschikt voor één persoon en heeft een luxe uitstraling. Uitgeklapt ontstaat er een bed van 90 x 200 centimeter. Een andere optie is Innovation slaapbank Zeal. Om deze slaapbank om te toveren tot een bed hoef je alleen de zijkanten van de slaapbank omlaag te klappen. De slaapbank Zeal is voorzien van een pocketvering matras en heeft uitgeklapt een afmeting van 70 x 200 centimeter. Meer weten over eenpersoons slaapbanken? Dat kun je lezen in: "Eenpersoons slaapbanken: een plekje voor je logé". 

 

 

Tweepersoons slaapbank

De meeste slaapbanken zijn geschikt voor twee personen, maar ook bij tweepersoons slaapbanken heb je te maken met verschillende afmetingen. Meet daarom altijd goed hoeveel ruimte je hebt voor een slaapbank. De Innovation slaapbank Cubed 160 heeft bijvoorbeeld in slaapstand een afmeting van 160 x 200 centimeter, terwijl andere slaapbanken, zoals Innovation slaapbank Recast Plus, een afmeting van 140 x 200 centimeter hebben.
Verschillende kleuren slaapbanken


Niet alleen hebben slaapbanken verschillende afmetingen, maar ook kun je vaak kiezen tussen verschillende soorten kleuren, stoffen en onderstellen.

Kies je toch liever voor een bed met matras? Ontdek dan alle tips over hoe je het juiste matras koopt en welke soorten matrassen er zijn.