3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
03-01 Door: eLIVING

Rotan Lampen

Wie de afgelopen week in onze winkel is geweest zag onze nieuwste rotan lampenkappen misschien wel al hangen, maar de collectie rotan lampen is nog verder uitgebreid! Kijk je mee?

 

Natuurlijke materialen in huis

Houd je van natuurlijke materialen en kleuren in je interieur? Dan ben je vast wel eens op zoek gegaan naar items van rotan, riet of bamboe. Op het eerste gezicht lijken deze drie soorten misschien ook wel een beetje op elkaar. Het is daarom niet gek dat rotan vaak wordt verward met riet of bamboe. Toch zijn er een aantal grote verschillen tussen deze materialen. Wil je weten wat de verschillen tussen deze drie materialen precies zijn? Wij leggen het je graag uit.

 

Het verschil tussen rotan, riet en bamboe

Rotan kom je voornamelijk in tropische regenwouden tegen. Het materiaal komt van de rotanplant en behoort tot de liaansoorten. Het is een harde soort liaan en geschikt om meubels, manden en rotan lampen van te maken. Riet daarentegen is een waterplant en daarom ook niet geschikt om meubels van te maken. Om het allemaal net wat ingewikkelder te maken, wordt een deel van de rotan stengel in verschillende diktematen versneden en dit heet dan (pit)riet. In de volksmond vaak riet genoemd, maar wat je niet moet verwarren met de waterplant riet. Ook (pit)riet is geschikt om meubels van te maken. Naast rotan en riet zie je ook steeds meer meubels, manden en lampen van bamboe. Bamboe is een grassoort en is in tegenstelling tot rotan niet massief, maar hol van binnen. Hierdoor is bamboe niet alleen een erg licht materiaal, maar ook geschikt om meubels, manden en lampen van te maken.

 

Meer eigenschappen van rotan

Wist je dat rotan nog meer bijzondere eigenschappen heeft? Zo kunnen rotan stengels een lengte tot 200 meter bereiken en groeien ze vijf tot zeven meter per jaar! Daarnaast hebben de rotan stengels een dikte tussen de drie millimeter en tien centimeter. Elk onderdeel wordt weer voor verschillende doeleinden gebruikt. Het binnenste gedeelte van de rotanstengel is bijvoorbeeld heel buigzaam, waardoor je hier goed mee kunt vlechten! Rotan is niet alleen veelzijdig, maar ook duurzaam. Een mooie combinatie als je het ons vraagt. 
 

 

Rotan lampenkappen

Rotan lampenkappen geven een exotische sfeertje aan ons interieur. Dit komt omdat dit materiaal vaak in exotische landen te zien is. De meeste rotan lampenkappen zijn gevlochten. Het vlechtwerk zorgt voor een ruimtelijke uitstraling, waardoor zelfs de grootste lampenkap nog ruimtelijk lijkt. Bovendien zorgt dit vlechtwerk ook voor een warm en speels sfeerlicht. Helemaal in combinatie met een goud kleurige lichtbron. Combineer deze rotan lampenkappen met de bijpassende pendelsnoer