3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
18-02 Door: eLIVING

Tips voor de juiste opbergmeubels

Een boek hier en een houten speelgoedblok daar. De spullen stapelen zich op en voor je het weet staan die mooie woonaccessoires niet meer in hun verdiende spotlight. Heb je ook rondslingerende spullen in huis? Je bent zeker niet de enige. Opruimen behoort ook niet voor iedereen tot de leukste klus in huis. Maar, een opgeruimd huis is vaak ook een opgeruimd hoofd. Met de juiste opbergmeubel wordt opruimen – en het opgeruimd houden – een stuk leuker én makkelijker! En een bijkomend voordeel: je haalt direct een knap meubelstuk in huis. Dat is toch een win-winsituatie? Ontdek snel de tips voor de juiste opbergmeubels.

1. Waar komt het opbergmeubel?

In welke ruimte heb je de meeste behoefte aan extra opbergruimte? Deze vraag ligt misschien voor de hand, maar het is belangrijk om de plaats van het opbergmeubel in gedachte te houden. Dit heeft alles te maken met de soort spullen die zich in deze ruimte bevinden. In een badkamer kies je voor een heel ander soort opbergmeubel dan in bijvoorbeeld de eetkamer. 

 

2. Welke spullen wil je opgeruimd hebben?

Welke spullen wil je opgeruimd hebben? Loop door de ruimte heen en waarschijnlijk valt het direct op welke spullen nog geen vaste opbergplek hebben. Zijn het voornamelijk grote spullen, zoals een laptop en de bijbehorende benodigdheden? Dan is een opbergmeubel met schappen het meest praktisch. Kom je juist ruimte tekort in de keuken? En wil je graag een plek voor je servies? Dan kan een vitrinekast de perfecte oplossing zijn. Of gaat het bij jou juist om kleine spullen die nodig een plek moeten hebben? Dan kan een ladekast de uitkomst bieden.  

Een kast kan naast een opbergfunctie ook de functie hebben om woonaccessoires tentoon te stellen. Dit is het geval bij een kast met open én gesloten vakken. In de open vakken kun je souvenirs, mooie vazen of bijzondere ornamenten die gezien mogen worden neerzetten. Achter de deurtjes kun je de spullen bewaren die je liever uit het zicht houdt. Dit geldt ook voor een vitrinekast met glazen deurtjes én dichte deurtjes. Perfecte opbergmeubels als je niet alleen spullen wilt opbergen, maar ook wilt tentoon stellen. 

 

3. De afmeting van een opbergmeubel

Net als bij elk ander meubel kun je ook het meten niet aan je voorbij laten gaan. Dit geldt voor de ruimte in huis, maar ook voor de ruimte die je nodig hebt om spullen op te bergen. De ruimte in huis moet natuurlijk wel passen bij het formaat van het opbergmeubel en tegelijkertijd wil je ook dat de kast groot genoeg is om alle los slingerende spullen in op te bergen.

 

4. De stijl van een opbergmeubel

Een korte zoektocht naar een opbergmeubel volstaat om te zien dat opbergmeubels in verschillende vormen, stijlen en kleuren komen. Wil je graag een blikvanger als opbergmeubel of juist een opbergmeubel die in je interieur opgaat? En welke interieurstijl spreekt jou het meeste aan? Aan de hand van deze vragen met antwoorden wordt de zoektocht naar een opbergmeubel een stuk makkelijker.