3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
07-07 Door: eLIVING

Hoe laat je een kleine woonkamer groter lijken?

Niets mis met een kleine woonkamer, maar droom je stiekem van een grote woonkamer? Benut dan elke centimeter en pas deze tips toe om je woonkamer groter te laten lijken!

 

Maak gebruik van natuurlijk licht

Daglicht laat een ruimte groter lijken en hoe meer daglicht hoe ruimer. Benut dus in ieder geval alle ramen die je hebt en kies voor luchtige en lichte gordijnen in plaats van donkere gordijnen. Heb je niet zoveel ramen in de woonkamer of heb je hier en daar een erg donker hoekje? Laat dan het daglicht weerkaatsen in een spiegel. Met behulp van spiegel laat je op een eenvoudige manier de ruimte groter lijken. 

 

Een goed lichtplan

Nu we het toch over licht hebben... Niet alleen daglicht zorgt voor een ruimtelijker effect, maar ook een goed lichtplan. Lampen brengen gezelligheid in een ruimte en zorgen natuurlijk ook voor een lichtere kamer. Ideaal om donkere hoekjes te verlichten! Lees hier hoe je in 7 stappen een verlichtingsplan voor jouw kamer maakt. 

 

Pootjes van de vloer

Wil je een ruimte optisch groter te laten lijken? Kies dan voor een bank op pootjes. Dit zorgt ook direct voor een luchtig geheel. Ook met andere meubels kun je een ruimte optisch groter laten lijken, zoals met een tv-meubel aan de muur of ga ook voor een tv-meubel op pootjes. 

 

Ga voor groot

In een kleine woonkamer doet een grote bank het erg goed. Een grote bank? Ja, zeker! Allemaal kleine meubels maken een ruimte juist kleiner! Kies daarom voor een blikvanger, zoals een grote bank, en pak je voordeel!

 

Niet te veel woonaccessoires

Woonaccessoires maken een woonkamer persoonlijk, maar doe dit in een kleine kamer wel met mate. Teveel en teveel kleine woonaccessoires kunnen een kamer rommelig maken, waardoor de kamer juist kleiner lijkt. En een kleine kamer is precies wat we niet willen. Wil je toch een aantal kleine woonaccessoires in je woonkamer plaatsen? Combineer kleine woonaccessoires dan in een oneven groepje of combineer deze met een grotere accessoire. 

 

Van de wand af

Het lijkt misschien logisch om in een kleine kamer alle meubels tegen de wand aan te plaatsen. Maar juist  door meubels van de wand af te zetten creëer je een luchtig geheel en een kamer die optische groter lijkt. Dit betekent natuurlijk niet dat geen enkel meubel meer tegen de wand kan staan, maar kies er bijvoorbeeld voor om de bank en je favoriete fauteuil niet tegen de wand te plaatsen.

 

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde kamer geeft niet voor niets rust in je hoofd. Een kamer vol met spullen die niet zijn opgeruimd lijkt kleiner dan een kamer die netjes is opgeruimd.  

Wil je naast je woonkamer ook je tuin optische groter laten lijken? Lees dan ook ‘Een kleine tuin groter laten lijken? Zo doe je dat!’.