3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
09-07 Door: eLIVING

Een wabi sabi interieur: omarm de schoonheid van imperfectie

Een wiebelige stoelpoot als pronkstuk van je interieur? Kan gewoon. En die krassen op je houten vloer? Kom maar door. Met de wabi sabi interieurtrend omarm je de schoonheid van imperfectie en eenvoud. Klinkt verleidelijk, toch? Wij vertellen je graag alles over deze fijne interieurtrend.

 

Wat is de betekenis van wabi sabi?

Wabi sabi is afkomstig uit Japan en is ook hier met open armen ontvangen. Het heeft dus alles te maken met de schoonheid van imperfectie en eenvoud. Het zorgt voor een gevoel van rust en verbondenheid met de natuur. En dat kan verfrissend werken in een wereld waar perfectie en maakbaarheid de boventoon voert. Maar, wabi sabi is meer dan een interieurstijl. Het is een mind-set en een manier van leven met de focus op dankbaar zijn voor wat we hebben. En ook inzien dat iets al mooi is zoals het is. Hierdoor blijven we in het hier en in het nu. Het klinkt zo simpel en dat is het ook. Niet alles hoeft perfect te zijn, dus het is tijd om onze touwtjes te laten vieren. Omarm je innerlijke wabi sabi en laat de perfectie los. Want zeg nu zelf, wie wil nu perfectie als je ook een wabi sabi interieur kunt hebben?

 

De wabi sabi woonstijl in je interieur

Om de wabi sabi woonstijl in je interieur realiseren gaan we terug naar de basis en zoeken we de rust op in ons interieur. Een belangrijk aspect van de wabi sabi interieurstijl is namelijk het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen in alle mogelijke vormen. Hout, klei en linnen, maar ook wol, bamboe en steen vormen de basis van een charmante wabi sabi interieur. En laat je niet afschrikken, want ook deze materialen hoeven niet perfect te zijn. Juist oneffenheden en zelfs sporen van veroudering mogen in een wabi sabi interieur vertoond worden. Laat objecten hun verhaal vertellen en omarm hun schoonheid. Maar, hoe zit het met het kleurenpalet in een wabi sabi interieur? En met de vormen die je ziet in een wabi sabi interieur? 

Het kleurenpalet in een wabi sabi interieur

In een wabi sabi interieur gaan de natuurlijk materialen hand in hand met rustige aardetinten, vergrijst groen en zachte pastelkleuren. Een tijdloos kleurenpalet, waardoor je een interieur creëert die rustgevend en in balans is. Het interieur wordt een tijdloze oase waar je tot rust kunt komen en waar je omringt wordt door oude en nieuwe elementen. Laat je dus verleiden door pure materialen en neutrale kleuren en creëer een wabi sabi woonstijl in je interieur.  

 

De vormen in een wabi sabi interieur

Een ander belangrijk kenmerk van de wabi sabi interieurstijl is de nadruk op eenvoud en minimalisme. Dit zien we terug in de vormen die gebruikt worden. De wabi sabi stijl kent dan ook geen symmetrie, maar mag juist speels en verfrissend zijn. Eigenlijk zien we alle vormen terugkomen in deze interieurstijl, maar vooral vormen die je ook in de natuur tegenkomt. Prachtige organische vormen zorgen voor een vriendelijke en warme uitstraling en onderbreken de strakke lijnen in een interieur. Dit kan een organische salontafel zijn of een bank met ronde vormen. Een perfecte toevoeging in een interieur die niet perfect, strak en precies hoeft te zijn. 

Kijk eens met een nieuwe blik op je interieur en omarm de schoonheid van imperfectie en eenvoud. Jouw wabi sabi interieur is misschien al binnen handbereik.