3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
08-08 Door: eLIVING

Zo haal je de Japandi stijl in je interieur

Een van de meest opvallende trends van afgelopen jaren is Japandi. In deze stijl komt het minimalisme van de Scandinavische woonstijl samen met de eenvoudige en rustgevend elegantie van de Japanse woonstijl. Met als resultaat een harmonieus interieur dat rust, balans en sereniteit uitstraalt! Haal ook de rust en eenvoud in huis met de Japandi woonstijl. Hoe je dat doe, dat lees je hier. 

 

Het beste van een Scandinavische en Japanse woonstijl

De Scandinavische woonstijl en Japanse woonstijl hebben elk hun unieke charme en zijn al jaren populair, maar voeg je deze twee samen? Dan creëer je het beste van twee werelden: de Japandi stijl. De belangrijkste kenmerken van een Japandi interieur is de minimalistische eenvoud, de natuurlijke materialen en de rustgevende kleuren. Daarnaast is het gevoel en de sfeer die de Japandi stijl met zich meebrengt ook erg belangrijk. 

 

De minimalistische eenvoud van Japandi 

Het eerste wat aan de Japandi stijl opvalt is misschien toch wel de nadruk op de minimalistische eenvoud. De stijl focust zich op de het verminderen van overbodige elementen en omarmt de rust van eenvoud. In deze stijl vind je vooral functionele meubels die noodzakelijk zijn. Eenvoudig, maar toch huiselijk door de warmte en gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan meubels met strakke lijnen en neutrale kleuren, maar waar ook ronde en organische vormen hun weg vinden. Banken met ronde vormen en salontafels met organische vormen combineren daarom perfect in een Japandi interieur.


  

Natuurlijke materialen in een Japandi interieur

Wist je dat zowel de Scandinavische als Japanse culturen een sterke verbinding hebben met de natuur? In een Japandi interieur zie je dan ook veelvuldig het gebruik van natuurlijke materialen terug. Met name hout is een belangrijk materiaal in deze stijl. Dit kan variëren van donker walnoothout tot licht eikenhout. Maar ook bamboe, linnen en wol zien we terug. Stuk voor stuk prachtige natuurlijke materialen die voor een warme sfeer zorgen. Denk bijvoorbeeld aan zachte kussens, wollen dekens en aaibare vloerkleden. Alles voor een uitnodigende en knusse sfeer.

Gebruik het liefst natuurlijke materialen in een effen kleur, zodat het geheel rustig en eenvoudig blijft. In een Japandi interieur kom je namelijk geen drukke printjes of felle kleuren tegen. 

 

Japandi kleuren

In een Japandi interieur speelt ook kleur een belangrijke rol. De neutrale lichte tinten van een Scandinavische woonstijl worden gecombineerd met de aardse tinten met donkere nuances uit de Japanse woonstijl. Hierdoor is een Japandi interieur in vergelijking met een Scandinavische interieur een stuk warmer. Kleuren zoals, beige, taupe en zand worden veel gebruik om het gevoel van rust en sereniteit te creëren. Een beige hoekbank combineert bijvoorbeeld erg goed in een Japandi interieur. Voeg hier en daar nog de contrastkleuren donkerbruin en zwart toe om de Japandi stijl compleet te maken.

  

 

Verlichting in een Japandi interieur

Het gevoel rust en ontspanning in een Japandi interieur wordt versterkt door zachte, natuurlijke verlichting. Ga voor lampen waarvan je het licht kunt dimmen of kies voor lampenkappen van papier of linnen om de sfeer te bevorderen.