3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
31-03 Door: eLiving

De hoogte in met bartafels

Het is niet gek dat bartafels vaak geassocieerd worden met feestjes. Want zeg nu zelf, een bartafel in huis is toch ook een feestje? Wij laten je graag zien hoe stijlvol en praktisch een bartafel in huis kan zijn.

 

De voordelen van een bartafel 


Een bartafel staat niet alleen leuk in huis, maar het is ook nog erg praktisch. In een interieur waar geen grote eettafel past, daar kan een bartafel juist de uitkomst bieden. Een bartafel neem veel minder ruimte in en kan tegelijkertijd toch plaats bieden voor een aantal personen. Daarnaast lijkt een kleine ruimte met een bartafel meteen wat ruimer, omdat bartafels de hoogte in gaan. Een win-win situatie dus. Maar ook als je genoeg ruimte hebt voor een (grote) eettafel kan een bartafel gezelligheid bieden. Bij een open keuken komt een bartafel altijd erg goed uit en ook als je een lege plek hebt bij het raam is een bartafel een goed idee. Je creëert hiermee een fijn plekje waar je kunt zitten, het ziet er gezellig uit en het is ook nog handig met feestjes.

 

Industriële bartafels 


Dat een bartafel minder stijlvol staat dan een eettafel, daar hoef je tegenwoordig niet meer bang voor te zijn. Als het om bartafels gaat, dan is er meer dan keuze genoeg! Zo vind je voor elke interieurstijl wel een bijpassende en stijlvolle bartafel. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een industriële bartafel? Een die perfect bij jouw stoere woonstijl past? Kijk dan eens naar bartafels van metaal in combinatie met hout. Deze bartafels zetten jouw industriële stijl door naar de keuken of eetkamer. Keuzes genoeg als je op zoek bent naar een industriële bartafel.

 

De hoogte van een bartafel


Als je op zoek ben naar bartafels, dan kom je vaak naast de bekende bartafels ook counter tafels tegen. Het enige, maar erg belangrijke, verschil hiertussen is de hoogte. Counter tafels zijn net wat lager dan bartafels. Handig als een lagere tafel wat beter in je interieur past of als je gewoon wat lager wilt zitten! De meeste bartafels uit onze collectie hebben een hoogte van 110 centimeter en de counter tafels hebben een hoogte van 93 centimeter. 

 

Ronde bartafels en vierkante bartafels


Bartafels vind je in verschillende formaten. De meest voorkomende formaten zijn een ronde bartafel of een vierkante bartafel. Een ronde bartafel doorbreekt de strakke lijnen in een interieur en je hebt geen hoeken waar kinderen zich eventueel aan kunnen stoten. Vierkante bartafels staan mooi in een strak interieur en je kunt de vierkante bartafel ook makkelijk met een zijde tegen de muur aanzetten als dit beter past. Je hebt dus niet veel ruimte nodig om een vierkante bartafel kwijt te kunnen. Bekijk hier ons aanbod ronde en vierkante bartafels.

 

Barstoelen aan een bartafel 


Heb je een bartafel gevonden die helemaal bij jouw stijl past? Dan komt de zoektocht naar barstoelen nog om de hoek kijken. Barstoelen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende hoogtes en wil je helemaal je eigen hoogte bepalen? Ga dan voor een barkruk die in hoogte verstelbaar is. Meer handige tips over barkrukken vind je hier