3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
21-03 Door: eLIVING

Zo haal je de lente in huis

Heb jij ook de lente in je bol? Niet zo gek die lentekriebels, want de lente is officieel van start gegaan. Vogels die fluiten, bloemen die bloeien en bomen vol bloesem. Met een beetje geluk wordt het ook steeds warmer en laat het zonnetje zich vaker zien. Gelukkig is wachten op de lentezon helemaal niet nodig. Met een paar simpele aanpassingen haal je zo de lente in huis en blijf je het voorjaarsgevoel houden. Zelfs als het weer even niet meewerkt! 

 

Bloemen in je interieur

Wat wakkert de lentekriebels nu beter aan dan een verse bos lentebloeiers? De heerlijke geur en de vrolijke kleuren zorgen voor een voorjaarsfeestje in huis. Denk bijvoorbeeld aan narcissen, tulpen, hyacinten of een mooie magnolia tak. Combineer dit met een prachtige vaas en je bent al een stukje dichterbij de lente in huis! Kies voor een witte vaas als je bloemen in de spotlights wilt zetten of ga voor een kleurrijke vaas om echt met kleur te knallen. Wie houdt niet er nu niet van bloemen in een interieur?

 

 

Kleur in je interieur

Dompel jezelf helemaal onder in de lentesferen met vrolijke prins en kleurrijke accessoires. Begin bij het vervangen van de donkere accessoires in huis om de lente naar binnen te halen. Deze kleine aanpassingen zorgen voor een grootst lente-effect. Denk aan sierkussens met een kek kleurtje of een laagpolig fris vloerkleed om de lente te vieren. Lichte tinten, zoals naturel kleuren en pastelkleuren zorgen gegarandeerd voor lentekriebels in elk interieur! Wil je het liever groots aanpakken? Laat het dan niet bij woonaccessoires, maar kies bijvoorbeeld voor een fauteuil of een set eetkamerstoelen in een lichte kleur. 

 

Nog meer kleur in je interieur

Het toevoegen van woonaccessoires is natuurlijk niet de enige mogelijkheid om het ultieme lentegevoel in huis te halen. Een frisse kleur op de wand doet het namelijk ook altijd goed. Dit kost misschien wat meer inspanning dan een woonaccessoires vervangen, maar het effect mag er wezen. Ga jij voor een wand of meerdere wanden om nog meer kleur in je interieur te brengen?

 

Kleurrijk servies

Voeg ook de lente in je huis door tot de keuken, want dit kleurrijk servies mag gezien worden. Stuk voor stuk unieke kopjes, borden, schalen en meer. Mix en match jouw favoriete lente-kleuren en ontbijt, lunch of diner voortaan in kleur.

 

 

Haal licht in huis

De dagen worden langer en ook de zon laat zich steeds vaker zien. Het zou dus zonde zijn als je hier niet maximaal gebruik van zou maken. Een dosis daglicht is niet alleen goed voor ons humeur, maar ook voor de energie. Trek de gordijnen open, haal het licht van de lente in huis en laat die lentekriebels lekker ronddwarrelen. Een bijkomend voordeel: licht laat ruimtes groter lijken! Meer manieren om een ruimte optisch groter te laten lijken vind je hier. 

 

Natuurlijke materialen

Haal materialen van buiten naar binnen en wakker dat lentegevoel nog meer aan! Denk hierbij aan riet, rotan of bamboe, maar met ook (eiken)hout, marmer of wol haal je natuurlijke materialen naar binnen.