3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
22-01 Door: eLIVING

De woontrends van 2023

Benieuwd naar de woontrends van dit jaar? Het jaar 2023 wordt het jaar van organische vormen en beige tinten, maar ook kleurrijk, comfort en duurzaam & kwaliteit. 

 

Organische vormen

Zachte en ronde vormen zijn ook dit jaar weer kenmerkt voor de woontrend van dit jaar. De ronde vormen zorgen voor een vriendelijke uitstraling en zien we net als vorig jaar weer terug. De organische vormen zien we niet alleen in eettafels en salontafels, maar ook steeds meer fauteuils, banken en woonaccessoires zijn voorzien van deze zachte en vriendelijke vormen. In combinatie met aaibare stoffen wordt het allemaal nog vriendelijker. Ontdek hier hoe je ronde vormen toevoegt in je huis.

 

 

Beige tinten


Fijne, zachte neutrale tinten stelen ook dit jaar weer de show. In combinatie met natuurlijke materialen, zoals linnen en warme houtsoorten zorgen voor een natuurlijke woonstijl. Door het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen haal je niet alleen de natuur in huis, maar creëer je ook een rustige, veilige en warme omgeving. Deze trend wordt dit jaar ook gecombineerd met bruin- en groentinten. Dit zien we ook terug bij de kleuren van het jaar 2023. Zowel de kleur van het jaar van Flexa, Karwei en Histor zijn voorzien van een groene tint.

   

 

Kleurrijk 

Aan de andere kant zien we naast beige en natuurlijke tinten ook kleurrijke interieurs. Niet alleen groen, maar ook lila, blauw en geel zien we steeds vaker terugkomen. Een kleurrijk interieur brengt leven in een interieur en fleurt de boel op. Deze trend combineert perfect bij de neutrale kleuren die voor rust zorgen. Ga je voor kleur in combinatie met neutraal of houd je het interieur liever rustig?

   

 

Duurzaam & kwaliteit

Dit jaar zien we steeds meer kwalitatieve en duurzame meubels en woonaccessoires. Zo zien we meubels van gerecycled glas, plastic en zelfs koffie afval. Het gebruik van duurzaam en verantwoord materiaal neemt toe en ook de BIO trend gaan we vaker terugzien. We kiezen steeds vaker voor meubels die meerdere levens meegaan en zijn ons bewust van de klimaatverandering. Iets goeds doen voor de wereld laten we terugzien in ons interieur. Niet alleen met nieuwe meubels, maar ook door DIY projecten en meubels die opgeknapt worden en een tweede leven krijgen.

 

Verfijnd & Volume


Dit jaar zien we een trend van tegenstellingen. Aan de ene kant zien we meubels met een verfijnde uitstraling, zoals slanke tafelbladen en ranke opbergkasten. En aan de andere kant zien we ook meubels die een statement vormen in huis, zoals dichte banken tot aan de grond, maar ook kolommen als tafelpoten bij eettafels of salontafels. Een combinatie van verfijnde meubels met een statement item zorgt voor een mooi balans.