3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
05-03 Door: eLiving

Zomertijd: tijd voor een nieuwe klok!

Het is alweer maart en dat betekent dat we binnenkort massaal de klok weer een uurtje vooruit zetten. De zomertijd gaat van start en dat is een goed moment voor een nieuwe klok! Handig, want dan kun je de klok meteen goed zetten en wie weet merk je niet dat je eigenlijk een uurtje minder kunt slapen...  Om de keuze iets makkelijker te maken hebben we de mooiste klokken voor je op een rijtje gezet.

 

#1 Zuiver Klok Time Bandit

Een klok van Zuiver waar je niet omheen kunt. De Time Bandit wandklok heeft een diameter van 60 centimeter en is gemaakt van staal. Het minimalistisch design geeft de klok een moderne look. Zuiver klok Time Bandit is verkrijgbaar in vier mooie kleuren. Voor welke kleur ga jij? 

#2 Zuiver klok Pendulum Time


Deze tijdloze klok van Zuiver voelt zich het fijnst in de zomertijd! Klok Pendulum Time is gemaakt van massief beton en krijgt door de bewegende slinger een klassieke uitstraling. Pendulum Time is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Heb jij nog een plekje vrij voor deze bijzondere klok?     

#3 Zuiver Klok Luxury Time Marmer


Klok Luxury Time is klein, maar fijn! Het klokje is gemaakt van marmer en heeft goudkleurige wijzers voor een nog luxere uitstraling. Dit klokje komt perfect tot zijn recht op je nachtkastje, bureau of in de kast. Zo ben je altijd bij de (zomer)tijd! 

 

 

 

#4 Klok Terrazzo Time


In natuurlijke sferen komt klok Terrazzo Time om de hoek kijken. De klok is gemaakt van terrazzo en past daardoor in vrijwel elk interieur! Staat klok Terrazzo straks bij jou in huis?

 

 

#5 Zuiver Wandklok Cork Time


De naam van deze bijzondere klok verklapt het al; wandklok Cork Time van Zuiver is gemaakt van duurzaam kurk. De cijfers hebben een 3D effect en dat geeft de analoge klok een speels effect!

 

Waarom hebben we eigenlijk een zomer- en een wintertijd?

De zomertijd werd in 1907 bedacht in Engeland. Vanaf toen werd de zomertijd een bekend fenomeen, maar Europa heeft hier maar een paar jaar gebruik van gemaakt. Pas in 1977 werd de zomertijd elk jaar toegepast. De oorzaak hiervan was een grote crisis en men wilden niet teveel energie verspillen. Bovendien was het hierdoor 's ochtends eerder licht en 's avonds langer licht! Twee vliegen in één klap!