3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11.00 tot 17.00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
21-07 Door: eLIVING

Zo creëer je thuis een hotel chique interieur

Zachte velvet stoffen, stijlvolle marmeren details en diepe of zachte kleurtinten. Met de interieurtrend hotel chique haal je die luxe vijfsterrenhotelsfeer rechtstreeks in huis. Zeg maar hallo tegen een betoverend interieur vol luxe en elegantie. 

 

Wat is een hotel chique interieur?

Hotel Chique is de kunst van verfijning en het creëren van een gevoel van luxe. Een hotel chique interieur is rustgevend met een harmonieuze sfeer die doet denken aan de elegantie van een chique hotelkamer. Het is dan ook niet gek dat deze stijl zijn intreden deed in slaapkamers en badkamers om deze sfeer te creëren. Inmiddels is deze woonstijl niet langer beperkt tot de slaapkamer en badkamer, maar worden ook woonkamers en zelfs keukens omgetoverd tot ruimtes vol luxe en elegantie. Met deze woonstijl waan je je elke dag in een vijfsterrenhotel!

 

Veelgebruikte materialen 

Stoffen spelen een cruciale rol in een hotel chique interieur. Rijke materialen, zoals velvet, zijde, satijn en zacht geborsteld katoen voeren de boventoon. Deze stoffen nodigen uit en maken het geheel zacht, aaibaar en luxe. Lang hoef je niet te zoeken naar velvet meubels, want naast bedden vind je ook banken, eetkamerbanken en eetkamerstoelen met deze fluweelzachte en aaibare bekleding.

Voor nog meer luxe zien we in een hotel chique interieur ook details van marmer terug. Marmer is een prachtige natuursteen en zorgt voor een tijdloze elegantie. In hotels zie je dit vooral terug in badkamers, maar in de woonkamer of slaapkamer kun je marmer perfect toevoegen door bijvoorbeeld een salontafel, bijzettafel of vaas.
 
Het gevoel van glamour en rijkdom wordt nog meer aangewakkerd door het gebruik van goud en messing. Een hotel chique interieur maak je helemaal af met deze glimmende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spiegels, verlichting of bijzettafels. In combinatie met deze materialen wordt ook vaak glas gebruikt. Deze accenten geven een nog luxer gevoel aan de ruimte.
 

Veel gebruikte kleuren

In een hotel chique interieur komen we twee kleurenpaletten tegen. Diepe kleurtinten en zachte kleurtinten. Beide hebben maar één doel en dat is om een gevoel van luxe, elegantie en warmte te creëren.
 
Donkerblauw, smaragdgroen of bourgondisch rood, maar ook diep paars, terracotta of diep goud, zien we terug in het een hotel chique interieur met diepe kleurtinten. Gebruik je deze kleuren in een hotel chique interieur, dan is het van belang om een goede balans te vinden tussen voldoende licht en contrast. Op deze manier zorg je ervoor dat de ruimte niet te donker of somber aanvoelt. Kies je voor wanden in diepe kleuren, dan kun je met accessoires, verlichting en meubels de ruimte in evenwicht brengen.
 
Tegenover de diepe kleurtinten kunnen ook zachte kleurtinten gebruikt worden in een hotel chique interieur. Crème, beige en zacht grijze, maar ook pasteltinten, champagne, oud goud en ivoor zijn voorbeelden van kleurtinten die gebruikt worden in een hotel chique interieur. Door het gebruik van deze kleuren in combinatie met rijke materialen wordt het luxe en warme gevoel versterkt.

  

 

Verlichting in een hotel chique interieur

Een goed lichtplan is voor elke kamer belangrijk, maar in een hotel chique interieur komt het vooral neer op zachte en warme verlichting. Dit zorgt namelijk voor de warmte en gezelligheid waar deze interieurstijl bekent om staat. Met dimmers kun je bijvoorbeeld de lichtintensiteit aanpassen, waarmee je in een handomdraai een sfeervol interieur creëert.

 

Rijke accessoires en vloerkleden

Maak je hotel chique interieur compleet met rijke woonaccessoires en een warm vloerkleed. Kies bijvoorbeeld voor een elegante glazen vaas die gezien mag worden of ga voor een grote spiegel die de ruimte groter laat lijken. Ook schilderijen maken een hotel chique interieur af. Al een mooi kunstwerk voor ogen die je wilt ophangen? Lees hier wat de ideale hoogte is van een schilderij.
 
Ook een vloerkleed mag niet ontbreken in een hotel chique interieur. Dit voegt net wat meer comfort en luxe toe aan je interieur. Kies voor een zacht en hoogpolig voerkleed en het liefst in een groot formaat. Deze details maken het verschil in een hotel chique interieur en zorgen voor een optimaal luxe gevoel.