3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
15-03 Door: eLIVING

Combineren met de blauwe trendkleuren van 2020

Heb jij al één van de blauwe trendkleuren van 2020 op jouw muur zitten, maar ben je er nog niet uit hoe je deze kleur het beste kunt combineren? Of ben je van plan om een van je kamers op te vrolijken met de kleur Chinese Porcelain of Classic Blue? Lees dan snel verder hoe je deze kleuren kunt combineren.

De twee blauwe kleuren van het jaar 2020

De Histor kleur van het jaar 2020 is de diepe blauwtint Chinese Porcelain (kleurcode: PPG1160 6). Het is een mix van kobalt-en inktblauw. Dat blauwtinten helemaal van nu zijn bewijst ook Pantone. De Pantone kleur van het jaar 2020 is namelijk Classic Blue (klerucode: 19-4052). Een tijdloze blauwe tint die ons doet denken aan de helderblauwe lucht en diepblauwe zee. De kleur zorgt voor een gevoel van rust en helpt ons beter te concentreren. Een fijne kleur voor een ontspannen sfeer in huis! Welke van de twee kleuren blauw is jouw favoriet? Chinese Porcelain of Classic Blue?


                       Chinese Porcelain
 
           Classic Blue
 

Combineren met blauwtinten

Blauwtinten in je interieur kun je met veel andere kleuren combineren. Net als alle andere kleuren combineert blauw goed met wit, zwart en grijs. Maar wat dacht je van blauw combineren met verschillende blauwtinten of met oranje, geel, bruin, (zacht)roze of donkergroen? Natuurlijke materialen, zoals hout, combineren ook erg goed met de kleur blauw. Liever geen hele wand in de kleur blauw of vind je dit iets te gedurfd? Dan kun je ook kiezen voor banken, fauteuils of eetkamerstoelen in blauwe tinten of woonaccessoires, zoals vazen en sierkussens.