3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
26-03 Door: eLIVING

Kleurrijk het voorjaar in

Levendige tinten en gedurfde kleurencombinaties omarmen we dit jaar meer dan ooit. Een prachtig kleurenpalet blijft niet verborgen achter deurtjes, maar zien we terug in alle hoeken van een huis. Vergeet dus een eentonig interieur en laat je verleiden door opvallende meubelstukken en speelse accessoires. Voor je het weet brengt een kleurrijk interieur een explosie van leven in je interieur! Lees snel verder en ontdek de voordelen van een kleurrijk interieur en de beste tips om zelf een kleurrijk interieur te creëren. 

 

De voordelen van een kleurrijk interieur

Een kleurrijk interieur kan erg verfrissend zijn, maar wist je dat een kleurrijk interieur ook veel voordelen heeft? Laat ook je interieur tot leven komen met kleur. 

 

Het effect van kleur op je humeur en welzijn

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat kleur een onmiskenbaar effect heeft op ons humeur en welzijn. Zo kunnen levendige kleuren, zoals geel en oranje, voor een gevoel van vreugde zorgen en ons energie geven. Tinten zoals, blauw en groen, kunnen juist voor een gevoel van kalmte en sereniteit zorgen. 

Elke kleurtint roept zo weer een ander gevoel op. Niet altijd is het gevoel wat je bij of van een kleur krijgt hetzelfde voor iedereen. Een kleur kan namelijk ook bepaalde associaties voor iemand hebben, omdat diegene bijvoorbeeld een bepaalde gebeurtenis heeft meegemaakt waar deze kleur een rol heeft gespeeld. Dit kunnen natuurlijk leuke of mindere leuke gebeurtenissen zijn. Kies daarom kleurtinten met de eigenschappen die jij belangrijk vindt voor de sfeer in een interieur. 

Een weerspiegeling van je persoonlijkheid

Door het gebruik van kleur in je interieur laat je je persoonlijkheid weerspiegelen in je interieur. Het bewust of onbewust kiezen van kleuren waar je je fijn bij voelt zorgt ervoor dat je een ruimte creëert waar jouw persoonlijkheid tot uiting komt. Of je nu kiest voor gedurfde kleurencombinaties en speelse patronen of voor hier en daar een explosie van kleur. Je interieur wordt een weerspiegeling van wie je bent en waar je van houdt. 

  

Een stimulans voor creativiteit

Wist je dat kleuren ook je creativiteit en verbeeldingskracht kunnen stimuleren? Als je graag creatief bezig bent of juist wat meer creatief zou willen zijn, dan is een kleurrijk interieur misschien wel wat voor jou. Laat je verbeelding dus maar de vrije loop en maak van je interieur een echt kunstwerk! 

Hoe creëer je een kleurrijk interieur?

Wil je ook een interieur met je favoriete kleuren? Maar heb je geen idee waar je mee moet beginnen? Met deze tips kun je ook zelf een kleurrijk interieur creëren. 

Kies een kleurenpalet

Een samenhangend geheel in je interieur is van groot belang. Ook als je graag meer kleur in je interieur wilt, dan is de samenhang van kleuren belangrijk. Kies daarom voordat je begint met een kleurenpalet dat past bij je persoonlijke smaak en de sfeer die je in je interieur wilt creëren. Het maakt uit of je voor een kleurenthema gaat met verschillende tinten van één kleur of dat je juist liever voor een eclectische mix van kleuren kiest. Een kleurenpalet is de basis voor een succesvol kleurrijk interieur. 

Speel met patronen en texturen

Als je eenmaal een kleurenpalet gekozen hebt, dan ga je natuurlijk op zoek naar verf, behang meubels en andere accessoires die bij dit palet passen. Ondanks een knaller van een kleurenpalet kan een kleurrijk interieur toch vlak ogen. Dit voorkom je door te spelen met patronen en texturen van behang, meubels en woonaccessoires. Hierdoor geef je diepte en dimensie aan je interieur. Denk hierbij aan verschillende soorten stoffen en materialen. 

Maak gebruik van accessoires

Een kleurrijk interieur betekent niet per definitie dat alle wanden en alle meubels en accessoires in je interieur een kleurtje moeten hebben. Een neutrale wand of meubel, zoals wit of beige, zorgt juist soms voor een perfecte balans in een kleurrijk geheel. Door gebruik te maken van accessoires, zoals sierkussens, plaids, vloerkleden en kandelaren, kun je op een makkelijke manier kleur aan je interieur toevoegen, zonder dat je direct aan grote kleurrijke oppervlakte hoeft te denken. Pak je het toch liever grootst aan? Kies dan voor een kleurrijke fauteuil of bank. 

Experimenteren met kleur

Onze laatste tip, maar zeker niet het minst belangrijk: experimenteer met kleur. Durf gedurfde kleurencombinaties uit te proberen en ontdek welke kleuren voor jou samen een mooi geheel vormen. Op deze manier kun je je creativiteit helemaal out of the box laten gaan om zo tot de mooiste creaties te komen. 

Wil je ook meer kleur in je tuin? Ontdek dan hier hoe je meer kleur in je tuin brengt.