3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
02-06 Door: eLIVING

Zo hang je een Urban Cotton wandkleed op

De unieke wandkleden van Urban Cotton zorgen voor een kunstwerk in huis, maar hoe hang je deze wandkleden op?

 

Urban Cotton

Urban Cotton is een platform voor creatief talent en is opgericht in Amsterdam Noord. De wandkleden worden gemaakt van 100% biologisch katoen en brengen elk interieur tot leven. Inmiddels kun je kiezen uit een breed aanbod aan designs, van bohemian tot industrieel en van landelijk tot modern. Natuurlijk blijft het niet bij de huidige collectie, want twee keer per jaar wordt er een nieuwe collectie uitgebracht.Urban Cotton wandkleden

De wandkleden zijn bijna allemaal in drie afmetingen te verkrijgen, zodat je aan elk formaat wand wel een Urban Cotton wandkleed kunt hangen. Het design op de wandkleed kan horizontaal, maar ook verticaal zijn. Heb jij al een mooi wandkleed uitgekozen?

 Wil je graag een Urban Cotton wandkleed kopen? Dan kun je dit wandkleed heel eenvoudig met de bijbehorende Urban Cotton wandbevestiging ophangen. De manier waarop het wandkleed aan de muur wordt bevestigd is namelijk van belang voor de uitstraling van het wandkleed. 

 

Urban Cotton wandkleed ophangen

De Urban Cotton wandkleden worden allemaal opgevouwen en in een stijlvolle doos geleverd. Wil je een strak wandkleed zonder vouwen? Dan kun je het wandkleed strijken. Het strijken doe je het beste aan de achterkant met veel stoom. Zet hierbij de temperatuur van het strijkijzer niet op het maximum. Als je het wandkleed uit de doos hebt gehaald of gestreken hebt, kun je het wandkleed ophangen.

Voor het ophangen van de wandkleden heb je twee onderdelen nodig. Een wandstang en bijpassende wandbevestiging. De wandstang die perfect bij de wandkleden past is wandstang Rod. Deze wandstang is verkrijgbaar in vier afmetingen en is gemaakt van staal met een mat zwarte afwerking. Door de vier verschillende afmetingen kun je elke wandkleed combineren met een stang. De wandstang Rod bestaat uit maximaal twee delen met daarbij een klein verbindingsstuk in het midden. Hieronder vind je een overzicht van welke stang bij welke maat wandkleed past. 


 
Wandstang Rod
 
  65 cm lang

  135 cm lang
 
  175 cm lang 
 
  220 cm lang 
 
Maat wandkleden

 
  Fusion Collectie met wandkleden van 
130 x 60 cm 
 
  Wandkleed (S) verticaal
110 x 80 cm
Wandkleed (S) horizontaal
80 x 110 cm
Wandkleed (M) verticaal
145 x 110 cm
 
  Wandkleed (M) horizontaal
110 x 145 cm
Wandkleed (L) verticaal
190 x 145 cm
 
  Wandkleed (L) horizontaal
145 x 190 cm
 


Om het geheel optimaal tot zijn recht te laten komen heeft Urban Cotton naast een wandstang ook twee soorten wandbevestigingen ontwikkeld. De wandstang Rod maak je namelijk in combinatie met wandbevestiging Hooked of wandbevestiging Curve vast aan de wand. Deze wandbevestigingen worden als set van 2 geleverd. 

Zo hang je een Urban Cotton wandkleed in een frame op


Het is sinds kort ook mogelijk om een Urban Cotton wandkleed in een frame te spannen en deze op te hangen. Hier kun je lezen hoe je een Urban Cotton wandkleed in een frame ophangt.