3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
15-04 Door: eLIVING

Vergelijking tussen Hangmat Headdemock en Headdemock Superb

De Fatboy hangmatten zijn erg populair en dat is niet voor niets. De hangmatten zijn heerlijk groot, makkelijk op te zetten en ook weer makkelijk op te bergen. Naast de hangmat Headdemock is ook de hangmat Headdemock Superb verkrijgbaar. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Tijd voor een vergelijking van deze twee Fatboy hangmatten. 

 

Verschil in materiaal

Op het eerste gezicht lijken de hangmat Headdemock en Headdemock Superb erg veel op elkaar, maar er is één belangrijk verschil en dat is het materiaalsoort. Hangmat Headdemock is namelijk gemaakt van polyester en Headdemock Superb van de unieke outdoorstof. 

  Headdemock 
Polyester 
Headdemock
Superb
Lichtechtheid
(schaal 0-8) 
     
Met bleek te reinigen  Nee  Ja
     
Vlekbestendig  Nee Ja
     
Martindale  35.000  25.000 
 
Hangmat Headdemock Superb is in vergelijking met de hangmat Headdemock Polyester beter bestemd tegen uv-licht en heeft daardoor ook een hogere kleurvastheid. Daarnaast zorgt de stof van de Superb hangmat ervoor dat je deze hangmat wel met bleek kunt schoonmaken en de polyester variant niet. Ook is de stof van hangmat Superb beter bestand tegen vlekken dan de Polyester variant. Daarentegen heeft de Headdemock Polyester een hogere Martindale dan de Headdemock Superb. Hoe hoger het getal hoe minder snel een stof slijt.

     
Fatboy Hangmat Headdemock (Polyester)     Fatboy Hangmat Headdemock Superb

 

Verschil in lichtechtheid

In de tabel hierboven zie je de lichtechtheid van de stof van de hangmatten staan, maar wat is precies de lichtechtheid van een stof?
 
De lichtechtheid van een stof houdt de mate in waarin de stof bestand is tegen het verkleuren. Zonlicht kan bijvoorbeeld voor verkleuring zorgen, maar ook dag- en kunstlicht kunnen zorgen dat een stof verkleurd. De mate van lichtechtheid wordt bepaald door een internationale beoordelingsschaal van 1-8. Elke toename van één punt houdt in dat het twee keer zo lang duurt voordat de stof gaat vervagen of verkleuren. Een lichtechtheid van 1 wordt als slecht gezien en verkleuring van de stof treedt hierbij snel op. Een lichtechtheid van 8 wordt als uitmuntend gezien. 

Hangmat Headdemock heeft een lichtechtheid van 5. Dit wordt gezien als een goede lichtechtheid, waardoor de hangmat Headdemock goed bestand is tegen kunstlicht en daglicht en redelijk bestand tegen zonlicht. Het kan zo zijn dat er lichte verkleuring optreedt bij hangmat Headdemock. Bij donkere kleuren is over het algemeen een verkleuring net wat sneller zichtbaar dan bij lichtere kleuren.

Hangmat Headdemock Superb
 heeft een lichtechtheid van 8. Dit wordt, zoals eerder benoemd, gezien als een uitmuntende lichtechtheid. Hierdoor is hangmat Headdemock Superb erg goed bestand tegen kunst- en daglicht en zeer goed bestand tegen zonlicht. Laat je de Headdemock Superb langdurig in het zonlicht staan, dan kan het zijn dat er na een lange tijd een zeer geringe, vrijwel voor het oog onzichtbare, verkleuring optreedt. 

Verschil in Matrinedale

Net als bij de stofsoorten van een bank hebben ook de stoffen van de hangmatten Headdemock een Martinedale nummer. Dit nummer verwijst naar een test waarbij gekeken wordt hoe snel een stof slijt. Deze waarden of nummers lopen uiteen van 6.000 tot wel 50.000, waarbij je 6.000 bij bijvoorbeeld decoratieve stoffen kunt tegenkomen.  

Hangmat Headdemock Polyester heeft een Martinedale van 35.000 en geeft aan dat deze stof erg geschikt is voor normaal woongebruik. Hangmat Headdemock Superb heeft een net iets lagere Martinedale van 25.000, maar ook deze stof is erg geschikt voor normaal woongebruik. Verschillende kleuren hangmatten

Heb je graag de keuze uit veel verschillende kleuren? Dan kun je je geluk niet op met hangmat Headdemock Polyester. Deze hangmat is namelijk op moment van schrijven verkrijgbaar in maar liefst 9 kleuren! De Fatboy hangmat Headdemock Superb is verkrijgbaar in 8 kleuren. 

Overeenkomsten tussen de hangmatten

De hangmat Headdemock en hangmat Headdemock Superb hebben ook veel overeenkomsten. Zo zijn de afmetingen van beide hangmatten hetzelfde, maar ook zijn beide hangmatten water-en vuilafstotend, bestaat de vulling van beide uit 100% Polyester Fiberfill, kunnen ze beide een gewicht van maximaal 150 kg dragen en zijn ze beide groot genoeg voor 2 personen. 

  Headdemock
Polyester 
Headdemock
Superb
Gewicht     
Hangmat   10,90 kg  9,75 kg
Frame   12,90 kg  12,90 kg
     
Afmetingen     
Hangmat + Frame   330 x 138 x 110 cm  330 x 138 x 110 cm
     
Kenmerken     
Water- en vuilafstotend  Ja  Ja 
Waterafstotend  Ja  Ja
Waterbestendig Nee   Nee
Vulling van de hangmat  100% Polyester Fiberfill  100% Polyester Fiberfill 
     
Gebruik     
Maximum gewicht   150 kg  150 kg
Ruimte voor aantal personen   2  2


  

Prijsverschil Headdemock Polyester en Headdemock Superb

Naast het verschil in materiaal met de bijbehorende kenmerken en de overeenkomsten tussen Headdemock Polyester en Headdemock Superb ben je misschien ook nieuwsgierig naar de prijzen van deze hangmatten. Hieronder vind je de verschillende prijzen, waarbij hangmat Deluxe naast het bijbehorende frame ook een kussen en beschermhoes bevat. Het bijpassende kussen en de beschermhoes zijn ook apart verkrijgbaar. 

  Headdemock
Polyester 
Headdemock
Superb
Prijzen    
Hangmat Standaard  € 469,- € 649,-
Hangmat incl. Kussen € 514,- € 708,-
Hangmat Deluxe   € 599,- € 789,-

 

Fatboy hangmat Headdemock kopen? 

Zie jij jezelf al liggen in een van de Fatboy hangmatten? De Fatboy hangmat Headdemock of Fatboy hangmat Headdemock Superb bestel je hier! Bekijk meteen of jouw favoriete kleur er tussen zit.