3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
05-01 Door: eLIVING

Opgeruimd het nieuwe jaar in

De kerstboom en andere kerstspulletjes worden in januari weer massaal de deur uitgedaan. Niet zo gek, want hoe fijn is het om met een frisse start te beginnen? En als je dan toch bezig bent, waarom dan niet meteen het nieuwe jaar beginnen met een grote schoonmaak?

 

Opgeruimd het nieuwe jaar in

Begint het bij jou ook al te kriebelen om een grote schoonmaak te houden? Of weet je dat het echt nodig is, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Lees snel verder en ontdek onze handige tips om opgeruimd het nieuwe jaar in te gaan.

 

1. Maak vrij tijd en ga aan de slag

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch is het belangrijk om tijd vrij te maken. Van stilzitten wordt geen enkel huis opgeruimd. Denk niet te lang na, maar ga aan de slag met opruimen! Het is de eerste stap richting een opgeruimd huis en daar gaan we voor, toch?

 

2. Opruimen per categorie

Met opruimen moet je ergens beginnen en je kunt natuurlijk eerst je woonkamer grondig onder handen nemen en daarna je slaapkamer. Maar hoe denk je over het opruimen per categorie? Op deze manier kun je makkelijker je spullen ordenen en zie je meteen in één oogopslag hoeveel boeken, nagellak flesjes of kleding je hebt! Vanaf nu geen categorie meer die je in de woonkamer, keuken én slaapkamer vindt. Nee, vanaf nu alles van één categorie op één plek. 


 

3. Weggooien, weggeven of houden?


Leg alle items van één categorie bij elkaar en bekijk elk item stuk voor stuk. Bepaal voor elk item of je het werkelijk gebruikt, of je er waarden aan hecht, of dat het eigenlijk gewoon weg kan. Bewaar alleen spullen waar je blij van wordt of waar een bepaalde waarde aan zit. De items die je niet meer wilt hebben kun je weggooien, weggeven of verkopen. 

 

4. Alles op een vaste plek

Heb je van een categorie bepaald wat je weg wilt gooien, weg wilt geven of wilt houden? En heb je alles wat weg kan in een doos gedaan? Dan kun je alles wat je wilt houden op een vaste plek zetten! Ben je bijvoorbeeld begonnen met al jouw (lees)boeken als categorie? Zet dan alle boeken die je nog wilt bewaren in één kast. Opgeruimd staat netjes!

 

5. Opgeruimd houden

Eindelijk je hele huis door gegaan en alles uitgezocht en een vaste plek gegeven? Mooi! Nu is het alleen nog maar een kwestie van het opgeruimd houden. Dit kan natuurlijk ook erg lastig zijn. Koop daarom alleen dingen die je echt nodig hebt en zet iets nieuws op een plek waar al andere items uit die categorie staan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen iets nieuws te kopen als er ook iets weggaat. Met cadeautjes krijgen is dit natuurlijk allemaal net wat lastiger, maar ook hier vind je vanzelf je draai in en als mensen weten dat je aan het opruimen geslagen bent, komt het vast helemaal goed.

 

6. Opbergen


Ben je juist op zoek naar nieuwe, mooie opbergmogelijkheden? Een kast, een kist of leuke opbergdozen? Met deze opbergers en kasten krijg je spontaan zin om alles netjes op te ruimen! Wat is jouw favoriete kast? Klik op de afbeelding voor meer informatie.