3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
08-10 Door: eLIVING

Spiegels voor in elke kamer

Spiegels zie je vaak terug in de badkamer of slaapkamer, maar wat dacht je van een spiegel in de woonkamer, eetkamer of gang? Een spiegel heeft meerder functies die je in elke kamer kunt toepassen. Ontdek de veelzijdigheid van een spiegel en plaats jouw favoriet in welke kamer dan ook! 

 

De functionaliteit van spiegels

Van de woonkamer tot de slaapkamer en van de hal tot de badkamer. Het maakt niet uit waar je een spiegel ophangt, want een spiegel kan in elke kamer voor een geweldig effect zorgen. Een spiegel kan namelijk zoveel meer dan laten zien hoe je eruit ziet. Spiegels reflecteren licht, zijn prachtige decoratieve items en kunnen voor een optische illusie zorgen. 

 

Spiegels reflecteren

Het zal je niet zijn ontgaan dat spiegels licht reflecteren. Doordat spiegels licht weerkaatsen kan een donkere of kleine ruimte helderder en groter lijken. Dit kan erg handig zijn in kleinere kamers of in donkere hoeken in huis. 

Spiegels als decoratie 

Een spiegel is een sieraad voor aan de muur. Het vrolijkt de ruimte op en het maakt een interieur helemaal af. Bij elke interieurstijl is wel een bijpassende spiegel te vinden. Bij een modern interieur komt een spiegel met een strakke metalen rand goed tot uiting. En heb je een botanisch interieur? Kies dan bijvoorbeeld voor een spiegel van rotan. Dit natuurlijke materiaal voelt zich helemaal thuis in een botanisch interieur.

Spiegels inzetten als optische illusie 


De derde functionaliteit van een spiegel komt overeen met de eerste. Spiegels reflecteren licht en door deze strategisch te plaatsen kun je een ruimte veel groter laten lijken dan dat de ruimte in werkelijkheid is. Denk maar eens aan een winkel waarbij de hele achterwand van spiegelglas is. Het lijkt alsof je nog een stuk verder de winkel in kunt lopen, maar het tegendeel blijkt waar. Daarnaast kun je spiegels ook zo ophangen dat een ruimte in evenwicht lijkt terwijl dit eigenlijk niet zo is. Door te spelen plek van spiegels kun je een geheel nieuwe uitstraling aan de kamer geven.

Spiegels in de woonkamer


  


Spiegels in de slaapkamerSpiegels in de eetkamer

Spiegels in de hal