3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
15-06 Door: eLIVING

Hoe creëer je makkelijk meer schaduw in je tuin?

Daar zit je dan in je tuin op jouw favoriete outdoor zitzak, met de zon strak aan de hemel, je favoriete drankje in je hand en een goed boek. Dat klinkt bijna perfect. Bijna inderdaad, want eigenlijk is er toch niets fijner dan een schaduwplekje op een zonovergoten dag? 

 

Een parasol

Laten we het niet spannender maken dan dat het is. De makkelijkste manier om schaduw in je tuin te creëren is natuurlijk met een parasol. Zet ‘m in een bijpassende parasolvoet op de plek waar je meer schaduw wilt en je schaduwplekje is klaar! Tegenwoordig vind je parasols in verschillende vrolijke kleuren en printjes, waardoor je tuin er alleen maar vrolijker en gezellig van wordt. Eerder schreven we al over de belangrijkste tips bij het kopen van een parasol. Handig, want zo kun je precies bepalen welke afmeting jouw nieuwe parasol moet zijn!

 

Strandtent Miasun

Eigenlijk is de Fatboy Miasun een super handige opbouwbare strandtent, maar ook in de tuin creëert deze vrolijke doek een perfect schaduwplekje. En bovendien is deze strandtent nog handzaam ook! In 90 seconden – dat is in een mum van tijd - heb je dit tentje opgezet en kun je wel verdient genieten van een je eigen plek in de schaduw. De opvouwbare Miasun weegt maar iets meer dan een kilo en komt in een handige envelop. Zodra je je wilt verplaatsen naar het strand of het park, dan neem je de Miasun gewoon mee in je tas!


 

Hoge planten en boompjes

Dit kan een uitdaging zijn, maar met een paar groene vingers moet dit goedkomen. Schaduwplekken in de tuin kun je namelijk ook heel makkelijk op een natuurlijke manier creëren. Met een paar hoge planten of boompjes creëer je niet alleen schaduw, maar zorg je ook voor meer groen in de tuin. Een win-win situatie als je het ons vraagt.