3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
27-12 Door: eLIVING

Trend: bouclé stof

De luxe stof bouclé vind je niet alleen terug in kledingstukken, maar ook op interieurgebied is bouclé niet meer weg te denken. Niet zo gek, want deze stof is levendig en zacht tegelijkertijd! Meer weten over deze bouclé trend? Lees dan snel verder! 

 

Wat is bouclé?

Laten we maar meteen met de vertaling in huis vallen. Bouclé komt van het Frans en betekent letterlijk ‘lus’. De stof ziet er levendig uit en dat heeft alles te maken met de structuur van de stof. Bouclé stof bestaat namelijk uit losse geweven patronen, draden en lussen van verschillende stoffen. Hierdoor zie je onregelmatige nopjes, hobbeltjes of lusjes.
 
Deze luxe stof maakt van elk meubelstuk (en kledingstuk) een echte blikvanger. Ondanks de grove structuur is deze stof juist lekker zacht en warm. Een heerlijke combinatie die je eigenlijk wel in je interieur moet hebben. Net als bij meubels met een velvet bekleding hebben ook meubels met een bouclé stof de aantrekkingskracht om te aaien! We snappen dus ook helemaal als je niet van deze stof kunt afblijven.

  

 

Coco Chanel: hoe bouclé een trend werd in de kledingwereld

De echte trendzetter van de bouclé stof is toch wel Coco Chanel. De iconische ontwerpster zorgde er namelijk voor dat bouclé echt in de mode kwam. Zij maakte onder andere mantelpakjes van deze luxe stof en werd hiermee wereldberoemd. De stof is erg sterk en kreukt bijna niet! Niet alleen perfect voor kledingstukken, maar ook voor banken, fauteuils, hockers, plaids en sierkussens. Wij snappen wel waarom bouclé ook in de interieurwereld een trend is geworden. De stof nodigt uit om te gaan zitten en zorgt voor een sfeervolle en warme uitstraling in een interieur.  

Meubels met bouclé

De BePureHome Statement serie ken je misschien al, maar wist je dat deze serie ook verkrijgbaar is met een bouclé stof? De Statement bank, fauteuil en hocker kon je al in onze winkel vinden met verschillende andere materialen, maar sinds kort is daar ook de bouclé stof bijgekomen.


 
De Statement bank met bouclé stof is bovendien heel makkelijk te combineren met andere materialen, zoals velvet of eco-leder. Dit is te danken aan de verschillende structuren van deze materialen. Ook voor het combineren van kasten en woonaccessoires met en bouclé stof hoef je niet bang te zijn. De bouclé stof is stijlvol en elegant en combineert daarom perfect met heel veel materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, goud, messing of zwart metaal.


 
Naast de BePureHome Statement serie vind je nog veel meer andere banken, fauteuil en stoelen in onze collectie waar deze luxe, tijdloze en zachte stof op verkrijgbaar is. Ga jij ook voor een bouclé stof? Of toch liever velvet, leder of eco-leder