3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
16-12 Door: eLIVING

Wat zet je op een wandplank in de keuken?

Waar eerst alle keukenspullen achter gesloten deuren stonden, mogen ze nu juist gezien worden. En hoe kan dat beter dan op een stijlvolle wandplank in de keuken? Je mooiste en praktische keukenspullen mogen de show stelen in de keuken. Maar wat zet je op een wandplank in de keuken?

 

1. Functionele en stijlvolle keukenspullen op de wandplank 

Begin met het selecteren van keukenspullen die zowel functioneel als stijlvol zijn. Plaats bijvoorbeeld je mooiste kookboeken, kleurrijk servies of glazen potten gevuld met pasta, granen of koffiebonen op de plank. Op deze manier combineer de functie en stijl met elkaar! 

 

2. Groen in de Keuken

Voeg wat groen toe aan je keukenwandplank met kruidenplanten of kleine potplanten. Kruiden zoals basilicum, rozemarijn en munt zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook handig om bij de hand te hebben tijdens het koken. Plaats ze in mooie bloempotjes voor een samenhangende uitstraling. Ziet er ook nog gezellig uit! 

 

3. Kleurenpalet 

Kies voor keukenspullen in hetzelfde kleurschema als je keuken, zodat het in het geheel past. Heb je een witte keuken met een houten blad? Dan kun je bijvoorbeeld witte borden en houten serveerplanken op de wandplank in de keuken plaatsen. Op deze manier heb je een samenhangend geheel. Heb je juist je keuken neutraal gehouden en wil je losgaan met accentkleuren? Dan kan kleurrijk servies ook heel goed werken in een witte keuken. Let hierbij wel op dat deze verschillende kleuren wel in hetzelfde kleurenpalet zitten, anders kan de wandplank een rommelige uitstraling geven.  

 

4. Persoonlijke items

Heb je nog wat ruimte over op de wandplank in de keuken? Dan kun je ook gebruik maken van persoonlijke items. Zet bijvoorbeeld een foto van een speciaal kookmoment op de wandplank of een mooi kunstwerkje! Zo maak je niet alleen je keuken gezelliger, maar ook persoonlijker. 

 

Hoe stijl je een wandplank in de keuken

Met deze tips weet je nu misschien direct wat je op de wandplank in de keuken wilt zetten en anders kun je ook eens elk keukenkastje openmaken op zoek naar keukenspullen die je functioneel en mooi vindt. Dit kan ook iets simpels zijn, zoals een peper en zoutstel. Heb je eenmaal de spullen bij elkaar, dan kun je de wandplank gaan stijlen, maar hoe stijl je een wandplank eigenlijk?

 

1. Een gestructureerde opstelling

Houd je keukenwandplank georganiseerd door een gestructureerde opstelling te creëren. Plaats items van verschillende hoogtes en groepeer vergelijkbare items samen. Hierdoor ontstaat een geordende en evenwichtige uitstraling. Combineer bijvoorbeeld een mooie hoge kan met een stapel borden. Of ga voor een grote fotolijst en plaats daarbij bijvoorbeeld een vijzel. 

 

2. Combineer verschillende texturen

Door verschillende texturen te combineren voorkom je dat de wandplank er eentonig uitziet. Daarnaast creëer je hiermee extra diepte toe. Denk bijvoorbeeld aan mooie glazen in combinatie met houten planken. Of ga voor een kookboek in combinatie met keramiek servies.  

 

3. Wissel zo nu en dan eens af

Verander je zo nu en dan wel eens iets aan je interieur? Vergeet dan de wandplank in de keuken niet. Zo kun je een keer andere koekboeken, een andere foto of misschien wel in plaats van die mooie borden, een set schaaltjes neerzetten. Je kunt de keukenspullen op de wandplank ook aanpassen aan het seizoen. Een mooie schaal met verse citroenen in de zomer en een kandelaar met een (led)kaars in de winter!

Hopelijk kan ook jij met deze tips je wandplank in de keuken omtoveren tot een functioneel en stijlvol geheel.