3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
11-05 Door: eLIVING

Tuintafel inspiratie

De zoektocht naar een tuintafel kan soms best lastig zijn. Ga je voor een rechthoekige tuintafel of juist voor een vierkante of ronde tuintafel? Wij zetten de leukste tuintafels voor je op een rijtje.

 

Een tuintafel kopen

Wil je zeker weten dat je een tuintafel koopt die perfect in jouw tuin past? Vergeet dan niet om ook onze tips te lezen in "Hoe vind je de beste tuintafel". Hier kun je bijvoorbeeld lezen dat het belangrijk is om de afmeting van je balkon, tuin of terras te meten. En wist je dat ook het aantal zitplaatsen om de tafel en de vorm van het terras een rol kunnen spelen bij jouw keuze voor de vorm van de tuintafel?

Hoeveel tuinstoelen aan de tuintafel

Het aantal zitplaatsen speelt een belangrijke rol bij de afmeting van je tuintafel. Reken minimaal 60 - 70 cm ruimte per zitplaats en houd ook rekening met de plaats van de tafelpoten. Als de tafelpoten een beetje naar binnen staan, dan heb je een langere tuintafel nodig. Wil je bijvoorbeeld een tuintafel met zes tuinstoelen? Dan zal de lengte van de tuintafel tussen de 200 en 220 cm moeten zijn om comfortabel te zitten. Afhankelijk van de breedte van de tuinstoel heb je dan meer of minder bewegingsruimte. Bij een tuinstoel met arm is het ook verstandig om rekening te houden met de armhoogte en de tafelhoogte. Zo weet je of de tuinstoelen onder de eettafel passen. Lees hier meer over het aantal personen om een tafel. 

 

Tuintafels in verschillende maten, materialen én kleuren

Tuintafels zijn er niet alleen in verschillende maten, maar ook tussen materialen en kleuren is volop keuze. Het soort materiaal is ook weer bepalend voor de onderhoud en de levensduur van een tuintafel. De tuintafels in dit rijtje zijn van kunststof, aluminium en FSC-gecertificeerd hout. Handig in onderhoud én een fijne levensduur.

Zuiver bistrotafel Albert Garden

Een perfecte match met de Albert Kuip Garden stoelen. De bistrotafel Albert Garden is gemaakt van metaal en glas. Onder het glazen tafelblad bevindt zich een raster in hetzelfde patroon als de Albert Kuip Garden stoelen. De tafel heeft geen noemenswaardig onderhoud nodig en past met zijn formaat ook in de kleinste buitenruimtes.

Fatboy tuintafel Toní

Met deze tuintafel heb je maar liefst plek voor acht personen. De tuintafel Toní Tablo is gemaakt van aluminium met een speciale coating, zodat de tafel roestvrij, weerbestendig en kleurvast is. Dit model is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Studio HENK tuintafel Butterfly

De duurzame en tijdloze tuintafel Butterfly is geïnspireerd op het  comfort van het leven binnen in combinatie met de verfrissende levensstijl buiten. De tafel kenmerkt zich door de lattenstructuur én de bekende Butterfly poot. Deze tafel is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout: een duurzame, biobased houtsoort. Het wordt niet behandeld, waardoor de tafel langer meegaat en minder onderhoud nodig heeft. Naarmate het hout wordt blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden krijgt het tafelblad een typerende grijze tint.

 

 

Zuiver tuintafel Vondel

Maak je tuin compleet met de hippe tuintafel Vondel. Deze tafel is geschikt voor zowel de grote buitenruimtes als de balkons. Tuintafel Vondel is niet alleen mooi, maar is ook stevig en bestand tegen regen, wind en lange zonnige zomers. Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Zuiver Bistrotafel Metsu

Een strak design is precies wat een buitenruimte nodig heeft. Bistrotafel Metsu is gemaakt van gepoedercoat staal en is geschikt voor binnen én buiten. Tuintafel Metsu is verkrijgbaar in verschillende kleuren en matchen ook perfect bij de Albert Kuip Garden stoelen.

Zuiver bistrotafel Vondel

Deze vierkante bistrotafel behoort tot de Zuiver Vondel serie. De bistrotafel Vondel is gemaakt van aluminium, waardoor deze tafel bestand is tegen extreme weersomstandigheden. De tuintafel heeft een afmeting van 75 x 71 x 71 cm (hxbxd).