3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
16-05 Door: eLIVING

Hoe kies je het perfecte buitenkleed?

Mis je in je tuin of op je balkon de gezelligheid van binnen? Met een sfeervolle aankleding kom je al een heel eind. Leg bijvoorbeeld een aantal mooie outdoor sierkussens op je loungeset, gebruik gezellige tuinverlichting en kleed het aan met leuke accessoires. Ook het door het gebruik van een trendy vloerkleed voor buiten haal je op een makkelijke manier de huiselijkheid en gezelligheid van binnen naar buiten. Maar hoe kies je nu het perfecte buitenkleed? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

De vorm van een buitenkleed

Buitenkleden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Kies je bijvoorbeeld voor een rechthoekig vloerkleed of wil je juist een groot rond vloerkleed? Met een rechthoekig vloerkleed kun je de rechte, strakke lijnen in je tuin of op je balkon benadrukken. Met een rond vloerkleed daarentegen, doorbreek je juist de strakke en rechte lijnen.

 

Buiten vloerkleden combineren

Steeds vaker zie je dat meerdere vloerkleden met elkaar gecombineerd worden. Twee verschillende rechthoekige vloerkleden die elkaar deels overlappen, maar ook een rond vloerkleed en een rechthoekig vloerkleed komen we steeds vaker tegen. Het geeft een speels en spannend effect. Ook voor in de tuin! Ga je voor twee vloerkleden? Kies dan voor vloerkleden uit hetzelfde kleurenpalet voor een rustig geheel.

Kleuren en prints van een buitenkleed

Niet alleen vloerkleden voor binnen, maar ook vloerkleden voor buiten vind je in heel veel verschillende kleuren. Ga voor een kleur die past bij je loungeset of tuinset en maak zo de mooiste combinaties. Wil je dat interieurstijl van binnen ook doorloopt naar buiten? Dan kies je voor een buitenkleed in hetzelfde kleurenpalet als binnen. Op deze manier maak je een geheel en lijkt de tuin een verlening van je interieur. 

Materiaal buitenkleed

Een buitenkleed wil je natuurlijk ook graag buiten laten liggen. Het is daarom belangrijk dat de vloerkleden waterafstotend zijn en gemaakt zijn van een materiaal die ook buiten mooi blijft. Zuiver vloerkleed Coventry, Ranger en Crossley zijn bijvoorbeeld gemaakt van een mix van decolan en polyester. Hierdoor zijn deze buitenkleden weerbestendig. Deze buitenkleden hebben stuk voor stuk een prachtige uitstraling en kunnen ook perfect binnen gebruikt worden.